Δημοτικές εκλογές
Aνταρσία στις γειτονιές της Αθήνας: Επιτυχία στα κοινοτικά συμβούλια

Επιτυχία με εκλογή έξι συμβούλων, 6801 ψήφους και 3,35% για την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας στα κοινοτικά συμβούλια!

Σε ανακοίνωσή της η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας ευχαριστεί “τον εργατόκοσμο και τον φτωχόκοσμο της Αθήνας, όλους και όλες τις αγωνίστριες και τους αγωνιστές που ψήφισαν με την καρδιά τους την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας και έκαναν την μεγάλη έκπληξη στις εκλογές των επτά κοινοτικών συμβουλίων της Αθήνας!

Με 6801 ψήφους και ποσοστό 3,35% εκλέγουμε για πρώτη φορά έξι κοινοτικούς συμβούλους! Συγκεκριμένα εκλέγονται σύμβουλοι στο 1ο, 2ο, 4ο, 5ο, 6ο και 7ο κοινοτικό συμβούλιο. Στο 3ο όπου δεν εκλέξαμε συγκεντρώσαμε το υψηλότερο ποσοστό μας, 3,71%(!), αλλά εκεί ήταν οι έδρες 11 και όχι 15 όπως σε όλα τα άλλα.

Είναι ένα αποτέλεσμα που δικαιώνει την ακούραστη και υπομονετική παρέμβαση τοπικά δεκάδων αγωνιστών και αγωνιστριών στις γειτονιές, στηρίζοντας τη συλλογική πάλη των εργαζόμενων, των προσφύγων και των αλληλέγγυων, του αντιφασιστικού κινήματος, των αγώνων για ελεύθερους χώρους, τον αγώνα για δικαιοσύνη στο Ζακ, για τα δικαιώματα των γυναικών.

Είναι μια επιβράβευση της ενωτικής δράσης μας με τον κόσμο της αριστεράς και των κινημάτων, της διαρκούς προσπάθειας για να ανοίξει η συζήτηση για τα μεγάλα ζητήματα της εναλλακτικής λύσης στη χρεοκοπία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, της αντιπαράθεσης με τον νεοφιλελευθερισμό και βέβαια της σύγκρουσης με τους ναζί της Χρυσής Αυγής.

Έχουμε αυξημένη ευθύνη απέναντι στο κόσμο που μας στήριξε σε κάθε γειτονιά. Είναι ώρα να χτίσουμε την δύναμη της αντικαπιταλιστικής αριστεράς σε κάθε γειτονιά!”

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καλεί τα μέλη και τους φίλους της στο Γλέντι στην ταράτσα μετά μουσικής την Κυριακή 23 Ιούνη στις 8μμ στην Αιόλου 47.