Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Αντιφασιστική Καλλιθέα

Την Τετάρτη 19/6 πραγματοποιήθηκε συνέλευση της δημοτικής κίνησης “Μια Πόλη στο Δρόμο” στην Καλλιθέα με 30 άτομα. Απ’ όλες τις τοποθετήσεις υπήρξαν δύο κοινά στοιχεία: ένα η θετική αποτίμηση του εκλογικού κατεβάσματος και δύο η ανάγκη για δράση στην συνέχεια. Συγκεκριμένα, το δημοτικό σχήμα κατάφερε με 2 μήνες προεκλογική εκστρατεία, προς έκπληξη πολλών, να εκλέξει δημοτικό σύμβουλο με 1,95% και 767 ψήφους. 

Από την δικιά μας μεριά αυτό ερμηνεύτηκε από την ανάγκη να καλυφτεί το πολιτικό κενό που έχει αφήσει η δεξιά στροφή του ΣΥΡΙΖΑ και παράλληλα η αδυναμία του ΚΚΕ να προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες στον Δήμο μας. Αλλά επίσης το σχήμα αυτό αποτέλεσε και ένα παράδειγμα ενότητας καθώς συμμετείχαμε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τη ΛΑΕ και ανένταχτοι που είχαμε συναντηθεί στα κινήματα της Καλλιθέα όλο το προηγούμενο διάστημα. 

Όσον αφορά την συνέχεια, προέκυψε από όλες τις τοποθετήσεις ότι πρέπει να οργανώσουμε τις αντιφασιστικές μάχες από τώρα και όχι από Σεπτέμβρη. Μέσα στον Ιούλη θα γίνει παρέμβαση στην αντιφασιστική επέτειο του Μπιζανίου για να τιμήσουμε/θυμηθούμε την αντιφασιστική παράδοση στην Καλλιθέα, σήμερα που εκτυλίσσεται η δίκη της ΧΑ και που μπορεί να βάλει πίσω από τα κάγκελα τους χρυσαυγίτες νοσταλγούς των Ναζί. 

Γι ’αυτό και τον Ιούλη αποφασίστηκε από την συνέλευση η συμμετοχή στις δικασίμους στο Εφετείο την ώρα των απολογιών. Ο αγώνας αυτός είναι συνεχής καθώς και μετά από αυτό δεν θα επιτρέψουμε την εμφάνιση των ΧΑ στο δημοτικό συμβούλιο κάνοντας συνεχείς κινητοποιήσεις από την πρώτη του συνεδρίαση κιόλας.