Γράμματα και σχόλια
Κατοικίες - Όχι ΜΑΤ: STOP στο Airbnb

11/7, Επίθεση των ΜΑΤ σε διαδηλωτές στο Κουκάκι

Η Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας καταγγέλει την επίθεση των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη στην πορεία που έγινε την Πέμπτη 11/7 στο Κουκάκι, ενάντια στην επέλαση του Airbnb και τη δραματική άνοδο των ενοικίων.

Χρειάστηκαν μόλις 5 μέρες για τον νέο υπουργό ΠροΠο και την κυβέρνηση, για να επαναφέρει το δόγμα της μηδενικής ανοχής και της κατασταλτικής ασυδοσίας των ΜΑΤ ρίχνοντας απρόκλητα χημικά, δέρνοντας και συλλαμβάνοντας αγωνιστές, επιτιθέμενη σε κατοίκους που βάδιζαν στα στενά της γειτονιάς τους, σε μια πορεία που συμμετείχαν ακόμα και γονείς με καροτσάκια.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έδωσε αμέσως τα διαπιστευτήριά της στα μεγάλα αφεντικά του τουρισμού και στην προσπάθεια που κάνουν να φτιάξουν γειτονιές μόνο για το δικό τους υπερκέρδος, γειτονιές ακατάλληλες για τους εργάτες, τις εργάτριες, τους φτωχούς και τη νεολαία.

Δεν θα τους περάσει! Ανεπιθύμητοι στις γειτονιές μας είναι τα ΜΑΤ, οι Μητσοτάκηδες, οι Χρυσοχοΐδηδες και οι Μπακογιάννηδες. Όχι ο κόσμος που παλεύει για να μπορεί να έχει σπίτι να μείνει.

Διεκδικούμε φραγμό στην επέλαση του airbnb και στην ασύδοτη άνοδο των ενοικίων. Κανείς να μην πεταχτεί εκτός σπιτιού. Στέγη για όλες και όλους. Άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Να ανοίξουν τα κλειστά σπίτια που στο δήμο της Αθήνας ισοδυναμούν με το 1/3 των συνολικών κατοικιών.