Διεθνή
ΗΠΑ: Το σύστημα των πλούσιων σεξιστών

Διαδηλώτριες καταγγέλουν τον Έπσταϊν

Τραμπ και Ακόστα τη μέρα της παραίτησης του υπουργού Εργασίας

 

Οι αγώνες των γυναικών στην Αμερική κατάφεραν ένα διπλό χτύπημα ενάντια στην καταπίεση και τους πλούσιους σεξιστές που την οργανώνουν και την καλύπτουν. Την περασμένη βδομάδα ο υπουργός Εργασίας του Τραμπ, ο Άλεξ Ακόστα, αναγκάστηκε να παραιτηθεί όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε βοηθήσει από τη θέση του προϊσταμένου της Εισαγγελίας της Φλόριντα τον πολυεκατομμυριούχο -και κατά συρροή βιαστή και παιδεραστή Τζέφρι Έπσταϊν- να πέσει στα μαλακά. 

Πριν από δέκα χρόνια, ύστερα από μια συμφωνία με την εισαγγελία, δηλαδή με τον Ακόστα, ο Έπσταϊν καταδικάστηκε σε όλους και όλους 13 μήνες φυλακή. Την περασμένη Δευτέρα, όμως, ο Έπσταϊν συνελήφθη ξανά με εντολή του ομοσπονδιακού εισαγγελέα και την κατηγορία της σύστασης και λειτουργίας μιας "επιχείρησης" τράφικινγκ ανήλικων κοριτσιών. Αντιμετωπίζει ποινή 45 χρόνων στη φυλακή!

Έξω από το δικαστήριο, νέες κοπέλες διαδήλωναν κρατώντας φωτογραφίες του Έπσταϊν και απαιτώντας δικαιοσύνη.  Μέσα στο δικαστήριο οι εισαγγελείς παρουσίασαν μια μεγάλη συλλογή από φωτογραφίες μικρών κοριτσιών που ανέσυραν από τους σκληρούς δίσκους των υπολογιστών του σπιτιού του στο Μανχάταν.  Κατηγορείται για την σεξουαλική κακοποίηση και βιασμό τουλάχιστον 36 ανήλικων κοριτσιών.

Το δικαστήριο τον προφυλάκισε ως ύποπτο φυγής επειδή, όπως υπογράμμισε το κατηγορητήριο, “είναι υπέρογκα πλούσιος, διαθέτει ακίνητα στη Νέα Υόρκη, στο Παλμ Μπητς, στο Νέο Μεξικό και στο Παρίσι καθώς και ένα ιδιωτικό νησί στα Βέρτζιν Άϊλαντς.  Επίσης κατέχει τρία διαβατήρια, δυο ιδιωτικά αεροσκάφη και 15 αυτοκίνητα. Οι δυνατότητες διαφυγής του είναι πρακτικά απεριόριστες”.

Περιουσίες

Ο Έπσταϊν ξεκίνησε σαν χρηματιστής δουλεύοντας για την εταιρεία Bear Stearns, έφτασε να διαχειρίζεται τις περιουσίες δισεκατομμυριούχων όπως το αφεντικό της εταιρείας εσωρούχων Victoria's secrets και να είναι προσωπικός φίλος με τον Τραμπ, τον Κλίντον και τον πρίγκηπα Άντριου της Αγγλίας.

"Τα εγκλήματα του Έπσταϊν είναι φρικιαστικά και είμαι ικανοποιημένος που οι εισαγγελείς της Νέας Υόρκης θα προχωρήσουν την υπόθεση στηριγμένοι στα νέα δεδομένα" έγραψε προκλητικά στο Tweeter μια μέρα μετά την παραίτησή του ο Ακόστα. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο Τραμπ ήταν ήδη δυσαρεστημένος από τον Ακόστα -γιατί υποτίθεται ότι το υπουργείο Εργασίας δεν στήριζε όσο θα έπρεπε την φίλο-επιχειρηματική ατζέντα του προέδρου. Πρόκειται για ανέκδοτο. Ένα από τα πρώτα "επιτεύγματα" του Ακόστα στο Υπουργείο Εργασίας ήταν να ανατρέψει τους -γενναιόδωρους υποτίθεται- νόμους του Ομπάμα για την υπερεργασία. Δηλαδή να πετσοκόψει τις αμοιβές για τις υπερωρίες.

Όσο για την υποστήριξή του απέναντι σε πλούσιους βιαστές, ούτε λόγος να γίνεται. "Θα μας λείψει", δήλωσε ο Τραμπ μόλις ανακοίνωσε ο Ακόστα την παραίτησή του. Και για να παρηγορηθεί, εξαπέλυσε μερικές μέρες αργότερα μια χυδαία ρατσιστική επίθεση ενάντια στις αριστερές βουλευτίνες των Δημοκρατικών απαιτώντας “να γυρίσουν πίσω από εκεί που ήρθαν”. Σεξιστής και ρατσιστής στο τετράγωνο!