Γράμματα και σχόλια
ΘΡΙΑΣΙΟ Μπάτσοι στο νοσοκομείο

Με μια νέα πρόκληση μεγαλώνει ο κατάλογος των αστυνομικών αυθαιρεσιών, αυτή τη φορά εις βάρος της γιατρού στο Θριάσιο Νοσοκομείο και προέδρου της ΟΕΝΓΕ, Αφροδίτης Ρέντζιου. Όπως καταγγέλει  μερεύουσα ψυχίατρος Α.Ρέντζιου ζήτησε από αστυνομικό φρουρό κρατούμενου ασθενούς να μην οπλοφορεί μέσα στην ψυχιατρική κλινική του Θριάσιου νοσοκομείου γιατί αυτό εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των ασθενών.

Η τραμπούκικη απάντηση του αστυνομικού ήταν τα “ξέρεις ποιος είμαι εγώ;” και “δώσε μου τα στοιχεία σου”. Μάλιστα, όταν η γιατρός αρνήθηκε, ο αστυνομικός κάλεσε ενισχύσεις από την ομάδα ΔΙΑΣ με αποτέλεσμα να εισβάλλουν στην Ψυχιατρική Κλινική 5 ένοπλοι της ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι περικύκλωσαν κυριολεκτικά τη γιατρό, την απείλησαν ότι θα τη συλλάβουν και θα την οδηγήσουν στο αυτόφωρο (την ώρα της εφημερίας της) για “απείθεια κατά της αρχής”. Κάποιοι μάλιστα κραύγαζαν “περάστε της χειροπέδες τώρα”! Αυτοί που παρανομούσαν στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν οι ίδιοι οι μπάτσοι καθώς όπως προβλέπει η σχετική νομοθεσία, οι αστυνομικοί φρουροί κρατουμένων ασθενών πρέπει να εισέρχονται άοπλοι σε ειδικές μονάδες όπως οι ψυχιατρικές πτέρυγες. Τελικά, μετά την επιμονή της γιατρού και την παρέμβαση της διοίκησης του νοσοκομείου, η ομάδα των αστυνομικών υποχώρησε, καταγράφοντας το περιστατικό στο αστυνομικό δελτίο. 

“Αυτό το απαράδεκτο συμβάν δεν είναι μεμονωμένο. Έχουμε καταγγείλει και στο παρελθόν παρόμοιες πρακτικές αστυνομικών που απειλούν συναδέλφους, παρεμβαίνουν στο έργο τους, τους εξαναγκάζουν να εξετάσουν ασθενείς παρουσία ενστόλων” θυμίζει η ΟΕΝΓΕ σε ανακοίνωσή της για το περιστατικό και ξεκαθαρίζει ότι “Δεν περιμένουμε από τις δυνάμεις καταστολής να κατανοήσουν τι μπορεί να προκαλέσει σε ψυχικά ασθενείς ακόμα και η θέα τόσο των αστυνομικών στολών όσο και όπλων. Ένα όμως είναι βέβαιο... Θα μας βρουν μπροστά τους”.