Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Λονδίνο 19/10: Διεθνές συνέδριο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό

Διεθνές συνέδριο ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό οργανώνει το Stand Up To Racism (Αντισταθείτε στο Ρατσισμό) στις 19 Οκτώβρη στο Λονδίνο. Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων το κάλεσμα: «Η ισλαμοφοβία, ο αντισημιτισμός και ο ρατσισμός ανεβαίνουν, παίρνοντας ώθηση από την προεδρία Τραμπ. Τα εγκλήματα μίσους και οι τρομοκρατικές ενέργειες ακροδεξιών έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας. Η ρατσιστική και φασιστική δεξιά απολαμβάνει τη μεγαλύτερη υποστήριξη που είχε ποτέ από τη δεκαετία του ’30. 

Στη Βρετανία, με την τοξική φύση της συζήτησης γύρω από την κρίση του Brexit που ολοένα και βαθαίνει, οι πολιτικές δυνάμεις έχουν στηριχτεί ακόμη περισσότερο στη ρατσιστική διάσπαση και στοχοποίηση αποδιοπομπαίων τράγων, καλλιεργώντας σκόπιμα ένα ‘εχθρικό περιβάλλον’. Λαϊκιστές κυριαρχούν στην πολιτική σκηνή και ο ‘βρετανός Τραμπ’ Μπόρις Τζόνσον είναι πρωθυπουργός. 

Είτε ψηφίσατε υπέρ, είτε ψηφίσατε κατά του Brexit χρειάζεται να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να σταματήσουμε τη ρατσιστική του ατζέντα. Ο φασίστας Ρόμπινσον και το UKIP περιθωριοποιήθηκαν χάρη σε μια πετυχημένη αντιρατσιστική καμπάνια. Αλλά οι πολιτικές ‘διαίρει και βασίλευε’ του Τζόνσον και του Φάρατζ, η δαιμονοποίηση των μεταναστών, των προσφύγων και της μουσουλμανικής κοινότητας, μπορούν να ξανατονώσουν την ρατσιστική και φασιστική δεξιά. 

Το Σάββατο 19 Οκτώβρη αντιρατσιστές και αντιφασίστες από τη Βρετανία, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες θα συναντηθούν στο Λονδίνο. Ελάτε να οργανώσουμε το χτίσιμο ενός διεθνούς κινήματος ενάντια στο ρατσισμό και το φασισμό και το πώς θα σταματήσουμε τον λαϊκιστικό ρατσισμό του Τζόνσον και του Φάρατζ».