Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Καλλιθέα: Έξω οι φασίστες

Δεκάδες αντιφασίστες/στριες συγκεντρώθηκαν την Κυριακή 1/9  στην ορκωμοσία του δημοτικού συμβούλιου Καλλιθέας και χάλασαν τη φιέστα  που ετοίμαζε ο δεξιός δήμαρχος Κάρναβος που έχει κάνει πλάτες στην χρυσαυγίτικη συμμορία που δρα στην περιοχή.

“Για πρώτη φορά στην Καλλιθέα εκλέχθηκαν δυο σύμβουλοι της Χρυσής Αυγής και το μήνυμα ήταν ξεκάθαρο από την μεριά μας. Δεν θα τους αφήσουμε χώρο για να απλώσουν την εγκληματική τους δράση και να κρυφτούν πίσω από πέπλο νομιμότητας λόγω της εκλογής τους”, αναφέρει η Ιλιρίντα Μουσαράι από την δημοτική κίνηση Μία πόλη στο Δρόμο και την ΚΕΕΡΦΑ Καλλιθέας. “Ούτε στην Καλλιθέα ούτε πουθενά. Οι νεοναζί ανήκουν στην φυλακή και αυτό είναι το επόμενο μας στοίχημα. Επόμενος σταθμός στις 18 Σεπτέμβρη στο Κερατσίνι για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα”.

Μιλώντας μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ο δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Μια Πόλη στο Δρόμο, Χρήστος Ιωαννίδης απαίτησε από το καινούργιο ΔΣ και τις παρατάξεις να μην αλλάξουν την μέχρι τώρα στάση και να αποκλείσουν την παροχή οποιουδήποτε χώρου ή διευκόλυνσης στο υπόδικο ναζιστικό μόρφωμα. “Η θέση της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή. Παλεύουμε για μια Καλλιθέα καθαρή από φασίστες. Και δεσμευόμαστε τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο – κυρίως – στον δρόμο πως οι νεοναζί θα μας βρίσκουν πάντοτε μπροστά τους”, τόνισε.