Εκπαίδευση και νεολαία
Έξω η αστυνομία από τα ΑΕΙ

Το πρωί της Δευτέρας 23/9, ήδη πριν τις 9πμ, τη στιγμή που η Γεωπονική ήταν άδεια από φοιτητές, μηχανές της αστυνομίας μπήκαν μέσα στον προαύλιο χώρο του κτιρίου διοίκησης. Αυτό αποτελεί μια ξεκάθαρη πρόκληση και ένα σαφές μήνυμα απέναντι στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τους φοιτητές -συνέχεια του κλίματος τρομοκρατίας και πειθάρχησης των φοιτητών που θέλει να στήσει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να περάσει δίχως αντιδράσεις τα επόμενά της μέτρα.

Πιο συγκεκριμένα, αποτελεί προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να δοκιμάσει το κατά πόσο μπορεί να χτυπήσει και να καταργήσει στην πράξη το άσυλο και να μετατρέψει τις σχολές σε φρουρούμενους χώρους στους οποίους η οποιαδήποτε αντίδραση από την πλευρά των συλλόγων θα καταστέλλεται εν τη γενέσει της.

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο πως τέτοιες κινήσεις δεν θα γίνουν ανεκτές από το φοιτητικό σώμα. Η εικόνα των μηχανών της αστυνομίας να «κοσμούν» το προαύλιο είναι η εικόνα που οραματίζεται η Κεραμέως και η Νέα Δημοκρατία για τα Πανεπιστήμια. Όσοι τάσσονται με αυτές τις λογικές μέσα κι έξω από τα πανεπιστήμια να είναι σίγουροι πως θα έρθουν αντιμέτωποι με την εικόνα των περσινών αμφιθεάτρων στη Γεωπονική όπου εκατοντάδες φοιτητές αγωνίζονταν ενάντια στους νόμους της κυβέρνησης. Να είναι σίγουροι πως αυτή η εικόνα δεν είναι μακριά αλλά ούτε και θα περιοριστεί στη Γεωπονική!

Πρέπει όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής κοινότητας και τα συλλογικά τους όργανα να πάρουν δημόσια θέση άμεσα απέναντι στο χτύπημα του ασύλου και να καταγγείλουν τη συγκεκριμένη κίνηση. 

Όλοι στην κινητοποίηση στην Πρυτανεία του ΓΠΑ την Πέμπτη 26/9, στις 12μ.

Κώστας Σκλήρης 
ΕΑΑΚ Γεωπονικής