Εκπαίδευση και νεολαία
Βόλος: Εκδήλωση ΕΑΑΚ 4/10

Οι Ηλεκτρολόγοι στο Βόλου έχουμε ξεκινήσει το εξάμηνο στις χειρότερες συνθήκες. Οι συγχωνεύσεις τμημάτων του Γαβρόγλου σημαίνουν νέα τμήματα και νέοι φοιτητές στις ελάχιστες και παλιές πανεπιστημιακές δομές. Το αποτέλεσμα είναι οι Ηλεκτρολόγοι να πεταχτούμε έξω από το Θόλο, που μέχρι τώρα γίνονταν τα μαθήματα, και να τρέχουμε σε 5 διαφορετικά μέρη στο Βόλο για τις σπουδές μας. 

Φτάνουμε στο σημείο να κάνουμε μαθήματα και σε πολυκατοικίες στο κέντρο της πόλης, γιατί εδώ και χρόνια φτιάχνεται το “νέο μας κτήριο”. Ταυτόχρονα με τις συγχωνεύσεις και την υποχρηματοδότηση, το πρόγραμμα της σχολής είναι ακραία εντατικοποιημένο και ανταγωνιστικό. Χωρίς επαρκή εργαστήρια, με ελλείψεις σε καθηγητές και προσωπικό, με μαθήματα που δεν γίνονται και γεμάτες αίθουσες με τους μισούς φοιτητές να παρακολουθούν απ’ έξω. 

Δε θα αφήσουμε να περάσει αυτή η κανονικότητα που ονειρεύεται η Κεραμέως, βάζουμε μπροστά τους φοιτητικούς συλλόγους μας και συντονιζόμαστε με τους υπόλοιπους φοιτητές/τριες. Για να οργανώσουμε τις μάχες, σχήματα της ΕΑΑΚ κάνουμε εκδήλωση με θέμα “Άσυλο και νέα νομοσχέδια για την Παιδεία” στο Θόλο, στις 4/10 στις 18:00!

Γιάννης Σουμπάσης
ΡΕΥΜΑ ΕΑΑΚ