Εργατικό κίνημα
ΕΡΤ: Συνεχίζονται οι επιθέσεις στο συνδικαλισμό

Νέο επεισόδιο στις συνεχιζόμενες επιθέσεις στο συνδικαλισμό σημειώθηκε στην ΕΡΤ, όπως καταγγέλλει η Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζομένων ΕΡΤ (ΑΡΠΕ) σε ανακοίνωσή της με τίτλο “Κάτω τα χέρια από τον συνδικαλισμό στην ΕΡΤ – Κάτω τα χέρια από την ΠΟΣΠΕΡΤ”.

Την περασμένη βδομάδα η διοίκηση ζήτησε από τη σύμπραξη τριών σωματείων (Ένωση Εργαζομένων ΕΡΤ, ΠΑΣΥΜΗΤΕ και ΣΕΚΟΧΕΡΤ) να ορίσει εκπρόσωπους στα Υπηρεσιακά Συμβούλια, αρμοδιότητα που μέχρι πρότινος είχε η ΠΟΣΠΕΡΤ. Μάλιστα πριν δυο μήνες στα ίδια τρία σωματεία εκχωρήθηκε το δικαίωμα υπογραφής ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους, επίσης δικαίωμα που μέχρι πρότινος είχε η ΠΟΣΠΕΡΤ, ενώ όπως γράφαμε και σε προηγούμενο φύλλο με εντολή της διοίκησης μπλοκαρίστηκε η δυνατότητα επικοινωνίας της ΠΟΣΠΕΡΤ με τα μέλη της μέσω email.

“Δεν είναι η πρώτη φορά που η εργοδοσία προσπαθεί να χτυπήσει τον συνδικαλισμό που τους ενοχλεί. Το συνδικαλισμό που αποδείχθηκε το μεγαλύτερο εμπόδιο όταν προσπάθησαν το 2013 να ρίξουν μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και στην συνέχεια όταν προσπάθησαν να μας σιγήσουν” θυμίζει μεταξύ άλλων η ΑΡΠΕ και ξεκαθαρίζει ότι: “Δεν θα τους αφήσουμε. Όσες αποφάσεις και να βγάλουν από τα δικαστήρια, η πραγματική δύναμη βρίσκεται στα χέρια μας και στους αγώνες μας για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας... Χρειάζεται η ΠΟΣΠΕΡΤ να βάλει μπροστά τις μηχανές με συνελεύσεις και συγκεντρώσεις και να ξεκινήσουμε τον απεργιακό αγώνα για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης και την εφαρμογή της ΚΥΑ. Και την ίδια ώρα να ενημερώσουμε όλο το εργατικό κίνημα για το κυβερνητικό πραξικόπημα σε βάρος του συνδικαλισμού στην ΕΡΤ”.