Περιβάλλον
Συζήτηση και δράση για το Ελληνικό 4/11

Kάλεσμα σε συζήτηση την Δευτέρα 4 Νοεμβρίου, στις 7μμ, στα γραφεία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων απευθύνει η Ευρεία Επιτροπή για την Υπεράσπιση του Ελληνικού. Όπως αναφέρει το κάλεσμα ανάμεσα σε άλλα: 

“Η υπεράσπιση του Ελληνικού και η αποτροπή της καταστροφικής οικοδόμησης μιας πόλης 6.200 στρ., χωρητικότητας 27.000 κατοίκων είναι θέμα που αφορά πολλαπλά το σύνολο της Αττικής, την υγεία και την ευημερία των κατοίκων της. Πρόσφατα με την επικαιρότητα της κλιματικής αλλαγής επανέρχονται στην πρώτη γραμμή οι τραγικές επιπτώσεις αυτών των “επενδυτικών” σχεδίων στο κλίμα και την οικολογική ισορροπία της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας... Η σημερινή κυβέρνηση προωθεί πρόσθετες διευκολύνσεις υπέρ του επενδυτή, καταστρατηγώντας και τα στοιχειώδη που είχε διασφαλίσει η κείμενη νομοθεσία, το ΚΑΣ, ΚΣΝΜ και οι αγώνες που δεν σταμάτησαν παρά τον αρνητικό συσχετισμό δυνάμεων...

Πιστεύουμε ότι ο αγώνας δεν πρέπει να σταματήσει γιατί, συν τοις άλλοις, δεν είναι μάταιος. Προτείνουμε να πάρουν την υπόθεση του Ελληνικού στα χέρια τους όλα τα κινήματα για την πόλη και το περιβάλλον στην Αττική. Η πρότασή μας αφορά μεταξύ άλλων που θα προταθούν συγκέντρωση επίκαιρης ενημέρωσης του λαού της Αττικής στο Σύνταγμα...”