Γράμματα και σχόλια
Να αθωωθεί ο δήμαρχος Κερατσινίου

“Όχι στην επιχειρηματική τρομοκρατία, όχι στην ποινικοποίηση των αγώνων, να αθωωθεί ο δήμαρχος Κερατσινίου-Δραπετσώνας” ζητά με ανακοίνωσή της, η Ανταρσία στο Λιμάνι. Όπως αναφέρει: “Η αγωγή που κατέθεσε η Oil One του Μελισσανίδη κατά του δημάρχου Κερατσινίου-Δραπετσώνας Χρήστου Βρεττάκου και η δίκη που γίνεται στις 6/11, είναι μια προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων. Στρέφεται κατά των κατοίκων που ξεσηκώνονται ενάντια στις καταστροφικές συνέπειες που επιφυλάσσουν οι Μελισσανίδηδες και οι Μαρινάκηδες για το λιμάνι, τους ελεύθερους χώρους, τις γειτονιές μας, τις ζωές μας.

Η Ανταρσία στο Λιμάνι ενώνει τη φωνή της με τον κόσμο της αντίστασης. Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της αγωγής και την αθώωση του δημάρχου. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα μιας δημοτικής αρχής να αγωνίζεται ελεύθερα προς όφελος των κατοίκων της πόλης, ως αναπόσπαστο τμήμα των καθηκόντων της...

Δεν θέλουμε να γίνει λιμάνι και mall στην Πειραϊκή, κέντρο logistics το Κερατσίνι, να γεμίσει καζάνια το Πέραμα, να διαλυθεί η ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη. Το μόνο που ενδιαφέρει τους λεγόμενους «επενδυτές» και κάθε λογής βαρόνους της διαπλοκής είναι να καταλαμβάνουν τις υποδομές, να γκρεμίζουν τα εργασιακά δικαιώματα και να πλουτίζουν από την εκμετάλλευσή μας, ρυπαίνοντας τις γειτονιές μας.

Θέλουμε λιμάνι δημόσιο, ανοιχτό στην πόλη, για τις ανάγκες των εργαζόμενων. Απαιτούμε την επανακρατικοποίηση του ΟΛΠ και λειτουργία του με εργατικό-λαϊκό έλεγχο. Να απομακρυνθεί η Oil One και όλες οι ρυπογόνες βιομηχανικές δραστηριότητες (τσιμέντα Lafarge κ.ά.). Να δημιουργηθεί δημόσιος φορέας επεξεργασίας των πετρελαιοειδών αποβλήτων εκτός του οικιστικού ιστού. Να αποδοθεί στο λαό ολόκληρη η ευρύτερη περιοχή των Λιπασμάτων για να γίνει ελεύθερος και ανοιχτός για όλους χώρος πρασίνου, αναψυχής και πολιτισμού.

Όλα τα παραπάνω μπορεί να διεκδικήσει και να κερδίσει ένα πλατύ παμπειραϊκό κίνημα αγώνα, με αποφασιστικό ρόλο των εργατικών σωματείων και των μαζικών φορέων από ολόκληρο τον Πειραιά...”