Εργατικό κίνημα
Νοσοκομείο Παπαγεωργίου: Όχι στις απολύσεις

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έγινε στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, την Πέμπτη 7/11, έξω από τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου, το οποίο θα συζητούσε την ένσταση των δύο συμβασιούχων εργαζομένων μέσω προγράμματος ΟΑΕΔ, που ήρθαν αντιμέτωποι με την αναίτια απόλυσή τους. 

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν το Σωματείο του νοσοκομείου, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, εκπρόσωποι από την ΠΟΕΔΗΝ, την ΑΔΕΔΥ, την ΕΔΟΘ και την ΕΝΙΘ. Στην παρέμβαση εργαζόμενων και συμπαραστατών στο Δ.Σ, έγινε ξεκάθαρο ότι όλοι στέκονται στο πλευρό των δύο απολυμένων και διεκδικούν την ανάκληση των απολύσεων, ενώ από τη μεριά της η διοίκηση έδειξε αδιαλλαξία. 

Ο Γιάννης Κούτρας, μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Θεσσαλονίκης και του Συντονιστικού Νοσοκομείων τοποθετήθηκε λέγοντας ότι “δεν περισσεύει κανείς εργαζόμενος. Οι συμβασιούχοι του ΟΑΕΔ πρέπει όχι μόνο να μείνουν όλοι στη δουλειά, αλλά να μονιμοποιηθούν και να γίνουν ακόμα περισσότερες προσλήψεις. Η συγκεκριμένη απόφαση της διοίκησης είναι δείγμα αυταρχισμού που διευκολύνεται από την ιδιαιτερότητα του Παπαγεωργίου που ως ιδιωτικού δικαίου νοσοκομείο δίνεται ακόμα μεγαλύτερος χώρος στις διοικήσεις να κάνουν ό,τι θέλουν. Δεν θα περάσει”. 

Οι απολυμένοι έχουν προσφύγει στο ΣΕΠΕ, ενώ θα διεκδικήσουν και δικαστικά τη δικαίωσή τους. “Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι την πλήρη δικαίωση των απολυμένων εν αναμονή της τελικής απόφασης του ΔΣ του Παπαγεωργίου και του ΔΣ του ΟΑΕΔ” δήλωσε στην Ε.Α ο Γιάννης Κούτρας.