Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Συγκέντρωση στο Δημαρχείο Αθήνας 18/11: Ανοίξτε το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας

Σε συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο Αθήνας στην οδό Αθηνάς, την Δευτέρα 18 Νοέμβρη, 4μμ, μέρα συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, καλούν η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας “Η Ενότητα”, η ΚΕΕΡΦΑ και ένα πλήθος από συλλογικότητες και σωματεία που συμπαραστέκονται στο δίκαιο αίτημα να λειτουργήσει αμέσως το σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας στο 144ο δημοτικό σχολείο Αθήνας.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το ψήφισμα των εκπαιδευτικών του 144ου δημοτικού σχολείου: “Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στις 31/10, η δημοτική αρχή προχώρησε σε μια πρωτοφανή απόφαση, απορρίπτοντας το αίτημα για τη συνέχιση λειτουργίας του κυριακάτικου σχολείου της Πακιστανικής κοινότητας για την εκμάθηση της μητρικής τους γλώσσας στο σχολείο μας. Να σημειώσουμε ότι η παραχώρηση του χώρου είχε εγκριθεί ομόφωνα από τη σχολική επιτροπή της Α’ βάθμιας και ήταν στην αρχική εισήγηση προς το δημοτικό συμβούλιο. Παρ’ όλα αυτά, η εντεταλμένη σύμβουλος της δημοτικής αρχής, στη διάρκεια του δημοτικού συμβουλίου απέσυρε την εισήγησή της χρησιμοποιώντας ανυπόστατες δικαιολογίες. Στα δύο χρόνια λειτουργίας του σχολείου αυτού, η συνεργασία μας ήταν άψογη, κανένα απολύτως πρόβλημα δεν δημιουργήθηκε, αντίθετα, όλοι, εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βγήκαν πιο πλούσιοι από την επικοινωνία και την υποδοχή στη γειτονιά μας των παιδιών της Πακιστανικής κοινότητας που έρχονταν κάθε Κυριακή για να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα τα ίδια και την ελληνική οι μητέρες τους”. 

Με ανακοίνωσή της, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδας “Η Ενότητα” αποστέλλει ευχαριστήριο μήνυμα σε όσους συμπαραστέκονται στον αγώνα της. Όπως αναφέρει: 

“Ευχαριστούμε από καρδιάς για την συμπαράσταση στο αίτημα μας προς τον Δήμαρχο Αθήνας κύριο Κώστα Μπακογιάννη να μας δοθούν οι αίθουσες του 144ου δημοτικού σχολείου για τρίτη χρονιά, ώστε να λειτουργήσει το κυριακάτικο σχολείο της Πακιστανικής κοινότητας με τα 130 παιδιά και τις μητέρες. Είναι άδικο και άκαρδο να χάνουν μαθήματα για την μητρική τους γλώσσα τα παιδιά και για τα ελληνικά οι μητέρες.

Συμπαράσταση

Ευχαριστούμε την Σχολική Επιτροπή Δήμου Αθήνας για την ομόφωνη απόφαση της, τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 144ου δημοτικού σχολείου Αθήνας και τους εκπαιδευτικούς του 144ου δημοτικού σχολείου Αθήνας που αγκάλιασαν τα παιδιά μας. 

Ευχαριστούμε τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών. Τη Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος και την Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης. Ψηφίσματα έχουν εκδώσει ακόμη πολλοί σύλλογοι εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης: Πειραιά “η Πρόοδος”, Γλυφάδας-Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης, Άνω Λιοσίων, Αιγάλεω, Α’ Αθήνας “Αριστοτέλης”, Αθήνας “Αθηνά”, Γληνός, Ανατ. Αττικής “Κ.Σωτηρίου”, Σύρου-Τήνου-Μυκόνου, Νέας Σμύρνης, Περικλής, Κερατσινίου-Περάματος “Πλουμπίδης”. Οι ΕΛΜΕ: Β’ Αθήνας, Γ’ Αθήνας, Ε’ Αθήνας, Α’-Γ’ Β’ Αθήνας, Άνω Λιοσίων-Ζεφυρίου-Φυλής. Το Σχολείο Αλληλεγγύης ο ”Οδυσσέας”. 

Ευχαριστούμε τον Συντονισμό Ενάντια στα Μνημόνια, το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων, επιτροπών αγώνα, εργαζόμενων νοσοκομείων, το Συντονιστικό πρωτοβάθμιων σωματείων. Ευχαριστούμε το Δήμαρχο Βύρωνα κ.Γρηγόρη Κατωπόδη. 

Ευχαριστούμε τις παρατάξεις του Δήμου Αθήνας για την στήριξη τους, την Ανοιχτή Πόλη, την Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας, τη Λαϊκή Συσπείρωση, την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα, την Αθήνα είσαι εσύ. Εξακολουθούν να έρχονται νεά μηνύματα συμπαράστασης...”


Εκδήλωση με θέμα “Να λειτουργήσει τώρα το σχολείο της Πακιστανικής Κοινότητας στο 144ο Δημοτικό Σχολείο, Καλοδεχούμενα τα προσφυγόπουλα, έξω οι νεοναζί από τις γειτονιές μας” διοργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα την Πέμπτη 15 Νοέμβρη στις 7.30μμ στο καφενείο ο Πλάτωνας στην Ακαδημία Πλάτωνα. 

Ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι ο Τζαβέντ Ασλάμ (πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας “Η Ενότητα”), η Στέλλα Πρωτονοταρίου (πρώην διευθύντρια στο 144ο), ο Θανάσης Νασιόπουλος (εκπρόσωπος Μουσικού Σχολείου Αθηνών/Ένωση Γονέων 4ου Διαμερίσματος), ο Γιώργος Τσιμουρής (Πανεπιστημιακός Πάντειο) και ο Πέτρος Κωνσταντίνου (δημοτικός σύμβουλος Αθήνας).