Η Αριστερά
Aνοιχτές εκδηλώσεις του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος: Έχουμε έναν κόσμο σε αναβρασμό να κερδίσουμε!

10/11, “Ένας κόσμος σε αναβρασμό” στη Νομική Αθήνας. Φωτό: Κυριάκος Μπάνος

Από τη συζήτηση “Γιατί η άρχουσα τάξη είναι τόσο σεξιστική;”

 

Με επιτυχία έγινε το μονοήμερο συζητήσεων "Ένας κόσμος σε αναβρασμό, Κρίση - Αντίσταση - Επανάσταση" που οργάνωσε το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα στη Νομική την Κυριακή 10/11. Με συνολικά 350 συμμετέχοντες και συμμετέχουσες και με συζήτηση που έφτασε σε βάθος σε όλες τις μεγάλες πολιτικές μάχες που έχουν ανοίξει στην Ελλάδα και διεθνώς, πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας 11 συζητήσεις. Τα θέματα των συζητήσεων άγγιξαν όλα τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα και τις απαντήσεις που χρειάζεται να δώσει η επαναστατική αντικαπιταλιστική αριστερά και το εργατικό κίνημα.

Η μακρόσυρτη οικονομική κρίση του καπιταλισμού, οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και ο πόλεμος στη Συρία, η μάχη ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή, ο αγώνας ενάντια στους φασίστες και τη ρατσιστική ατζέντα που προωθεί και στην Ελλάδα η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε συνεργασία με την ΕΕ-φρούριο, η σεξιστική καταπίεση και από πού προέρχεται, αλλά και ιστορικά θέματα όπως η εξέγερση του Πολυτεχνείου, η πτώση των καθεστώτων του κρατικού καπιταλισμού το 1989, η διαχρονική παρουσία της εργατικής τάξης σε όλες τις μάχες αντίστασης στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, έδωσαν ένα πανόραμα των αγώνων και των μαχών που ξεσπάνε σε όλο τον κόσμο και των πρωτοβουλιών που χρειάζεται να ανοίξει η αντικαπιταλιστική αριστερά. Μέσα στο καυτό φθινόπωρο που διανύουμε, οι εξεγέρσεις που έχουν ξεσπάσει σε όλο τον πλανήτη από τη Λατινική Αμερική μέχρι τη Μ. Ανατολή και από την Ευρώπη μέχρι το Χονγκ-Κόνγκ τρομάζουν τις κυρίαρχες τάξεις και εμπνέουν τον κόσμο της αριστεράς και των κινημάτων.

Το μονοήμερο έληξε με ένα πανηγυρικό κλείσιμο από γυναίκες εκπροσώπους όλων των μεγάλων αγώνων που ξετυλίχθηκαν την προηγούμενη περίοδο. Από τις μάχες για μόνιμες μαζικές προσλήψεις σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες, μέχρι τις φοιτητικές καταλήψεις ενάντια στην διάλυση της δημόσιας Παιδείας και από τον αγώνα για τη γυναικεία απελευθέρωση μέχρι τους αγώνες ενάντια στην φασιστική απειλή και το ρατσισμό, έγινε ξεκάθαρο πως την επόμενη περίοδο όλα τα μέτωπα είναι ανοιχτά και η επαναστατική αντικαπιταλιστική αριστερά, με το ΣΕΚ στην πρώτη γραμμή, χρειάζεται να οργανώσει τις αντιστάσεις.

Ήταν κατά τη διάρκεια του κλεισίματος του μονοήμερου που έφτασε το χαρμόσυνο νέο ότι ο διοικητής του Αγ. Σάββα Δενδραμής -που εδώ και μήνες προσπαθεί με κάθε τρόπο να απολύσει τους συμβασιούχους που εργάζονται στο νοσοκομείο, μαζί και τον πρόεδρο του σωματείου γιατρό Κώστα Καταραχιά- μαζεύει τα μπογαλάκια του και φεύγει από το νοσοκομείο. Η απομάκρυνσή του είναι η απόδειξη της δύναμης που έχει η ενωτική ενιαιομετωπική οργάνωση της εργατικής τάξης απέναντι σε όλες τις επιθέσεις των από πάνω. Η ανακοίνωση αυτή, καθώς και η ανακοίνωση ότι η ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ ξεκινάει 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και το ξεπούλημα έγιναν δεκτές με χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς στο αμφιθέατρο. Το μονοήμερο έκλεισε με τον κόσμο που παρακολούθησε και συμμετείχε στο μονοήμερο να τραγουδά με ψηλά τις γροθιές τη Διεθνή.

«Ένας κόσμος σε αναβρασμό», «Αντίσταση στον ρατσισμό και τη φασιστική απειλή», «Η πάλη ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή», «Τι κατέρρευσε το 1989;» και «Η εξέγερση του Πολυτεχνείου είναι πάντα επίκαιρη» ήταν οι τίτλοι των πέντε εκθέσεων που φιλοξενούσε το φουαγιέ της Νομικής, με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τους αγώνες του τότε και του σήμερα: από τους εργάτες που γκρέμισαν τα καθεστώτα του κρατικού καπιταλισμού μέχρι τους μαθητές που διαδηλώνουν για να αλλάξουν το σύστημα και να σώσουν το κλίμα σήμερα. Πανό με τα συνθήματα της επαναστατικής στρατηγικής κοσμούσαν όλες τις αίθουσες όπου γίνονταν οι συζητήσεις, καθώς και στο φουαγιέ και το προαύλιο της Νομικής. 

Έκθεση

Μια μεγάλη έκθεση του Μαρξιστικού Βιβλιοπωλείου συγκέντρωνε στα διαλείμματα το ενδιαφέρον των συμμετεχόντων, με εκατοντάδες τίτλους βιβλίων που άνοιγαν όλη τη βεντάλια των επαναστατικών ιδεών και απαντήσεων. Το περιοδικό Σοσιαλισμός από τα Κάτω είχε αφιερώματα στις εξεγέρσεις του ’89, στο Πολυτεχνείο, στους ανταγωνισμούς στη Μέση Ανατολή, στη μάχη ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και στη μάχη ενάντια στον σεξισμό με παλιότερα τεύχη που έχουν πλούσια αρθρογραφία πάνω σε αυτά τα θέματα. Η ζωηρή συζήτηση που ξεκινούσε μέσα στα αμφιθέατρα, συνεχιζόταν έξω, γύρω από τα βιβλία, τα υλικά του ΣΕΚ και τις εκθέσεις.

«Ένας κόσμος σε αναβρασμό λοιπόν και αυτό γίνεται ακόμα πιο φανερό παρακολουθώντας τις ομιλίες του μονοήμερου. Σωστά οργανωμένες, αρκετά διαθεματικές και στην ώρα τους με εποικοδομητικές συζητήσεις στο τέλος, που γίνονται με σεβασμό στον εκάστοτε ομιλητή/ σχολιαστή. Κρίμα που ήταν παράλληλες οι συζητήσεις, μιας και ήθελα να παρακολουθήσω κάποιες από αυτές ταυτόχρονα, ειδικά του 3ου κύκλου, για το περιβάλλον, τον ρατσισμό και το Πολυτεχνείο. Στα διεθνή έπρεπε να αναφερθούμε εκτενέστερα στο Χονγκ Κονγκ και τις μαζικές διαδηλώσεις που γίνονται εκεί για μήνες. Είναι αρκετά τα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε και οργανωτικά και σε σχέση με τη χρήση των σόσιαλ μίντια ενάντια στον καπιταλισμό», είπε στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιώργος από τα Εξάρχεια.

«Χαίρομαι αρχικά που ήρθα αρκετά νωρίς και βοήθησα στο στήσιμο των εκθέσεων όσο πρόλαβα. Είναι ωραίο που υπάρχει μια ομάδα και το χτίζουμε όλοι μαζί. Στις συζητήσεις με εντυπωσίασε πάρα πολύ η διαδραστικότητα. Δεν ήταν απλά ένας ομιλητής, έβγαιναν μετά ο καθένας και έλεγε αυτό που ήθελε και γινόταν συζήτηση. Υπάρχουν αρκετά πράγματα που δεν ξέρω, είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον μέχρι στιγμής το μονοήμερο, είμαι σίγουρη ότι έτσι θα είναι και οι υπόλοιπες συζητήσεις. Μόλις παρακολούθησα τη συζήτηση για το 1989, κι εγώ είχα απορία αν ήταν σοσιαλισμός αυτό που κατέρρευσε. Δεν είναι απλή η απάντηση και είναι χρήσιμο που συζητήθηκε αρκετά», τόνισε η Φιλένα, φοιτήτρια στο ΠΑΠΕΙ.

«Είναι η πρώτη φορά που έρχομαι στο μονοήμερο φέτος και μου φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Μου αρέσει που λαμβάνει μέρος και το κοινό. Δεν υπάρχει απλώς ένας να μιλάει και οι υπόλοιποι να ακούμε. Είναι πολυδιάστατα τα θέματα που αναφέρονται, δεν υπάρχει το στερεότυπο της ‘συγκεκριμένης’ διάλεξης. Στη συζήτηση για τη Συρία και τη θέση της Ελλάδας μπόρεσα να καταλάβω τι γίνεται και τώρα αλλά και τα γεγονότα που προηγήθηκαν. Και είναι μια αντικειμενική εικόνα, δεν υπάρχει αυτό το ‘η Ελλάδα είναι η καλή κι όλοι άλλοι κακοί’» δήλωσε στην εφημερίδα η Μαρία, φοιτήτρια ΕΜΜΕ.

«Μπροστά στην περιβαλλοντική καταστροφή σκέφτεσαι για πολλά πράγματα ότι δεν υπάρχει λύση. Οι συζητήσεις είναι χρησιμότατες γιατί σου δίνουν λύση. Έμαθα πολλά που δεν τα ήξερα, πράγματα που είχα την εντύπωση ότι καλώς γίνονται –όπως για παράδειγμα στο θέμα των ανεμογεννητριών. Διαπίστωσα επίσης ότι όλα αυτά δεν γίνονται για να δοθούν δωρεάν στο λαό. Θα πληρώνει το ίδιο όπως με τους λιγνίτες και απλώς θα έχει γίνει μια επένδυση που δεν θα είναι προς όφελός του. Το ίδιο και με τις μεταφορές, προωθείται η λύση των υβριδικών αυτοκινήτων ενώ η πραγματική λύση είναι οι δωρεάν συγκοινωνίες. Θέλω να προσθέσω μόνο, ας κοιτάξουμε και τις απαντήσεις που δίνει η υπόλοιπη Αριστερά», ανέφερε η Δήμητρα Σ., εργαζόμενη από το Μαρούσι.

Μετά την Αθήνα το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα τις επόμενες εβδομάδες οργανώνει μια σειρά από παρόμοιες συζητήσεις πανελλαδικά.

Αφροδίτη Φράγκου
Στην κατάληψη του ΦΣ Πάντειου την προηγούμενη βδομάδα οργανώσαμε ένα queer party και drag show από την Gingerela. 

Ήταν ένα δρώμενο που μας έφερε όλους πιο κοντά. Η drag queen μας μίλησε για σεξιστικές συμπεριφορές που υπάρχουν παντού στο χώρο του πανεπιστημίου, στα πάρτι, στα βλέμματα. Ήταν από τις πιο μαζικές δράσεις της κατάληψης ενώ άνοιξε τη συζήτηση για το πόσο πολιτικός είναι ο τρόπος που διασκεδάζουμε αλλά και για το αν χωράνε πολιτικά θέματα στις καταλήψεις μας πέρα από το εκπαιδευτικό. Είμαστε σε μια περίοδο που έχει ανοίξει αυτό το ζήτημα σε όλη την κοινωνία και που υπάρχει το αίτημα για να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι της Zackie Oh, που ήταν drag queen. Η τέχνη του drag έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια και γιατί τα Pride και οι μάχες για τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα μαζικοποιούνται. Ήταν ένα συγκινητικό βράδυ που μας έδωσε έμπνευση. Πάμε για τις επόμενες καταλήψεις. Στις διαδηλώσεις/καταλήψεις χωράμε όλα!

Παναγιώτα Ζυντιλή

Οι τελευταίες μέρες στα νοσοκομεία συμπυκνώνουν με χαρακτηριστικό τρόπο τη διάθεση σε όλο το εργατικό κίνημα. Ερχόμαστε από δυο μεγάλες μάχες: τη μάχη που εξελίσσεται στον Άγιο Σάββα αυτή τη στιγμή και τη μεγάλη απεργία στις 23 Οκτώβρη. 

Στα νοσοκομεία είχαμε τέσσερις μεγάλες απεργίες σε δυο μήνες. Τεράστια συμμετοχή στη ΔΕΘ στις αρχές Σεπτέμβρη. Στις 24 Σεπτέμβρη, πανεργατική απεργία στην οποία τα νοσοκομεία έπαιξαν πρωτοπόρο ρόλο για να βγει από τα κάτω και ξανά πανεργατικά στις 2 Οκτώβρη. Στις 23/10 βγήκαν στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενοι νοσοκομείων από το Σουφλί μέχρι τον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης, διεκδικώντας μονιμοποιήσεις συμβασιούχων και προσλήψεις στα νοσοκομεία. Αυτό εξηγεί την εικόνα στον Άγιο Σάββα, να στοχοποιείται ένας δικός μας σύντροφος, με συνδικαλιστική δίωξή του από τον διοικητή, και να καταφέρνει να κερδίσει πλατιά συμπαράσταση με συγκεντρώσεις στο προαύλιο και δεκάδες ψηφίσματα. 

Η ΝΔ άνοιξε το μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και του χτυπήματος του συνδικαλισμού και τρώει τα μούτρα της. Ο κόσμος δεν είναι παραιτημένος, έχει οργή και όρεξη να οργανώσει τις μάχες του. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να μπει κάποιος και να οργανώσει αυτή τη διάθεση. Επιμένουμε ότι σε κάθε χώρο δουλειάς επιδιώκουμε να υπάρχουν επιτροπές αγώνα είτε έχουμε εκλεγμένους στη διοίκηση του σωματείου είτε όχι, γιατί με αυτή την αντιμετώπιση κερδίζουμε την εμπιστοσύνη του κόσμου που θέλει να παλέψει. 

Η πολιτική είναι πολύτιμη μέσα στους χώρους δουλειάς. Με την τελευταία απεργία ανοίξαμε και τη συζήτηση για τη ρατσιστική επίθεση της κατάργησης του ΑΜΚΑ για τους πρόσφυγες και υπήρξε τεράστια ανταπόκριση. 

Το ζήτημα επίσης της γυναικείας απελευθέρωσης είναι τεράστιο. Οργανώνοντας την απεργιακή 8 Μάρτη στην Ελλάδα είδαμε πόσες γυναίκες πυκνώνουν τις γραμμές του αγώνα. Ξεκινάμε από τώρα να οργανώνουμε την 8 Μάρτη 2020, είναι στο χέρι της επαναστατικής αριστεράς να τη γιγαντώσει, είμαστε κομμάτι ενός παγκόσμιου κινήματος.

Αργυρή Ερωτοκρίτου

Με το καλημέρα η υπουργός Παιδείας έχει να αναμετρηθεί με δεκάδες καταλήψεις σε όλη την Ελλάδα. Το φοιτητικό κίνημα πρωταγωνιστεί με συνελεύσεις, καταλήψεις, διαδηλώσεις. Η επίθεση στο δημόσιο Πανεπιστήμιο είναι μέρος της συνολικής νεοφιλελεύθερης επίθεσης, των απολύσεων και ιδιωτικοποιήσεων. Γι’ αυτό κοιτάμε πάντα προς την εργατική τάξη. 

Το «καλωσόρισμά» μας στον Μητσοτάκη ήταν μια τεράστια διαδήλωση για το άσυλο τον Ιούλη. Πήραμε μέρος μαζικά στη διαδήλωση της ΔΕΘ. Υλοποιούμε στην πράξη το σύνθημα «φοιτητές εργατιά μια φωνή και μια γροθιά». Η πανελλαδική φοιτητική διαδήλωση πριν από λίγες μέρες έγινε με συμμετοχή πάνω από 100 συλλόγων από όλη την Ελλάδα. 

Σαν ΣΕΚ στις Σχολές που συμμετέχουμε και στα ΕΑΑΚ δίνουμε τη μάχη ότι οι καθηγητές δεν είναι ένα «καθηγητικό μπλοκ» ενιαίο απέναντί μας, αλλά μέσα σε αυτούς είναι συμβασιούχοι, εργαζόμενοι που θέλουν να παλέψουν και να κατέβουν σε πορείες και πρέπει να χτίσουμε γέφυρες με αυτά τα κομμάτια. Η κατεύθυνση που θέλουμε να πάρει το φοιτητικό κίνημα είναι ο προσανατολισμός στην εργατική τάξη: συναντηθήκαμε στο δρόμο με την απεργιακή πορεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Κατεβήκαμε οργανωμένα στην απεργία της ΠΟΕΔΗΝ. 

Δίνουμε και τη μάχη της πολιτικοποίησης, ανοίγουμε το ζήτημα του φασισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, των ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιωμάτων. Στο Πάντειο είχαμε ένα queer party στο πλαίσιο της κατάληψης με drag show, όπου μιλήσαμε για το σεξισμό μέσα στο Πανεπιστήμιο. Εν όψει του Πολυτεχνείου, το Πάντειο θα έχει τον τέταρτο γύρο γενικών συνελεύσεων. Πάμε για μια τεράστια διαδήλωση που θα δείξει στην κυβέρνηση με τι έχει να αναμετρηθεί: χιλιάδες εργάτες, φοιτητές, μετανάστες, πρόσφυγες.

Παναγιώτα Ζυντιλή

Την Τετάρτη έξω από το Εφετείο, στην απολογία του Μιχαλολιάκου, ζήσαμε μια συγκλονιστική εμπειρία. Μια μέρα που το αντιφασιστικό κίνημα έδειχνε τη δύναμή του απέναντι στους ναζί, πιο ενωμένο από ποτέ. Είναι η συνέχεια μιας τεράστιας μάχης τα τελευταία τουλάχιστον 10 χρόνια. Ήταν μια μάχη που κερδήθηκε από τα κάτω, πόλη την πόλη, γειτονιά τη γειτονιά, εργατικό χώρο τον εργατικό χώρο, στα πανεπιστήμια, στα σχολεία. 

 Η εμπειρία της Νίκαιας δείχνει τι σήμαινε στην πράξη να δίνεις αυτές τις μάχες σε κατεύθυνση ενότητας και μαζικότητας με κέντρο τη γειτονιά. Πήραμε την πρωτοβουλία αμέσως μετά την εκλογή τους στη Βουλή ως ΚΕΕΡΦΑ της Νίκαιας, συγκροτημένη ήδη από το 2009, μαζί με συνδικάτα και δημοτικές κινήσεις της αριστεράς και καλέσαμε σε αντιφασιστικό συλλαλητήριο. Επιμείναμε ότι είναι ναζιστική συμμορία που θα τους κλείσουμε τα γραφεία. Πλημμύρισε η γειτονιά και άνοιξε το δρόμο να συγκροτήσουμε το 90% της κοινωνίας που τους σιχαίνεται σε ένα κίνημα που μπορεί να τους απομονώσει. Σε 2,5 χρόνια έγιναν τουλάχιστον 10 συλλαλητήρια, δεκάδες εξορμήσεις και πάρθηκαν εκατοντάδες ψηφίσματα. Όταν δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα κανείς δεν πίστεψε ότι ήταν «για το ποδόσφαιρο».

Κέντρο αυτής της δράσης ήταν ο τοπικός πυρήνας του ΣΕΚ στη Νίκαια που είχε εξωστρέφεια και σχέσεις με την αριστερά της γειτονιάς. Το ΣΕΚ είχε αυτή την κατεύθυνση από τη δεκαετία του ’90 και αυτή την παράδοση αξιοποιούσαμε. Συζητούσαμε συστηματικά την ανάλυση του Τρότσκι για την αντιφασιστική πάλη, τη θετική εμπειρία του τσακίσματος των φασιστών στη Βρετανία τη δεκαετία του ’80 και την αρνητική εμπειρία της ανόδου του Λεπέν στη Γαλλία την ίδια εποχή. Τη μεγάλη εμπειρία του αντιφασιστικού συλλαλητηρίου του Πειραιά το 1997. 

Σήμερα δίνουμε αυτή τη μάχη από ασύγκριτα καλύτερη θέση. Τα παραδείγματα όπως αυτό των Διαβατών εχτές, το φωνάζουν. Είναι επείγον να μεγαλώσουμε την επαναστατική αριστερά που μπορεί να οδηγήσει στη νίκη αυτόν τον κόσμο.

Κατερίνα Θωίδου

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ μόλις αποφάσισαν 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες όλων των κομματιών που προσπαθεί να ιδιωτικοποιήσει ο Μητσοτάκης. Η ΔΕΗ γίνεται κέντρο για όλη την ενέργεια που το κίνημα θέλει να είναι κρατική και δημόσια και να αποφασίζει για τις πηγές η τάξη και όχι κάθε καθίκι που θέλει να την αρπάξει. Αυτές οι εξελίξεις φέρνουν στην επικαιρότητα το ερώτημα με ποια αριστερά μπορούμε να δίνουμε τις μάχες, να βάλουμε την προοπτική και να έχουμε νίκες. Οι τρεις συντρόφισσες φέρανε τα ζωντανά παραδείγματα που απαντάνε.

Πριν 10 χρόνια όταν ξεκινούσε η μεγάλη ύφεση υπήρχε ένα μπαράζ αριστερών οργανώσεων που έλεγαν ότι η λύση βρίσκεται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην αριστερή κυβέρνηση που υπόσχεται. Μας συμβούλευαν να μην “χάνουμε το χρόνο μας” απ' έξω. Όχι μόνο στην Ελλάδα, ήταν μια διεθνής συζήτηση. Ευτυχώς δεν τους ακούσαμε, τώρα όλοι εκείνοι βρίσκονται σε μαύρη απελπισία. 

Μέσα στις σημερινές συνθήκες, με μια εργατική τάξη πιο πλούσια από ποτέ σε νέα κομμάτια, γυναίκες, μετανάστες, ανοίγει ξανά η συζήτηση για τη στρατηγική. Έρχεται ένα κίνημα για το περιβάλλον και λέει «ανατρέψτε το σύστημα όχι το κλίμα». Δεν είναι το μόνο παράδειγμα: στο Λίβανο έπεσε ο Χαρίρι και δεν πήγαν σπίτι τους οι εξεγερμένοι να αφήσουν τους άλλους να καθορίσουν τη συνέχεια. Το ίδιο και στη Χιλή. Δεν παλεύουν με στάδια, θέλουν να τα πάρουν όλα. 

Η μία εξέλιξη τροφοδοτεί την άλλη. Έτσι επηρεάζονται και οι ιδέες της εργατικής πρωτοπορίας. Το μαχητικό κομμάτι της τάξης δεν είναι αυτόματα ξεκάθαρο για όλα. Αλλά οι συνθήκες το ευνοούν να ξεκαθαρίσει. Η εργατική πρωτοπορία μπορεί να γίνει η ντουντούκα όχι μόνο για τα αιτήματα των μαχών αλλά για κάθε καταπιεσμένο. Αυτό κάνει το επαναστατικό κόμμα: συνδέεται με την εργατική πρωτοπορία, την οργανώνει στο κόμμα και την μετατρέπει σε φωνή όλων των καταπιεσμένων. Επηρεάζει και την πρωτοπορία και ευρύτερα. Η εργατική τάξη μπορεί έτσι να πάει μπροστά, να γίνει η δύναμη για την απελευθέρωση της κοινωνίας.

Μαρία Στύλλου

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σάββατο 23/11
Eργατικό Κέντρο
• 2.00 – 3.30
Εξέγερση ενάντια σ’ ένα χρεοκοπημένο σύστημα
Πάνος Γκαργκάνας
• 4.00 – 5.30
Αλλάξτε το σύστημα - όχι το κλίμα
Ευκλείδης Μακρόγλου
• 6.00 – 7.30
Έχουμε έναν κόσμο να κερδίσουμε
Μαρία Στύλλου
 
ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
Παρασκευή 29/11
Eργατικό Κέντρο
• 5.00 – 6.30
Εξέγερση ενάντια σ’ ένα χρεοκοπημένο σύστημα
Πέτρος Κωνσταντίνου
• 7.00 – 8.30
Έχουμε έναν κόσμο να κερδίσουμε
Γιάννης Σηφακάκης
 
XANIA
Σάββατο 30/11
Eργατικό Κέντρο
• 5.00 – 6.30
Εξέγερση ενάντια σ’ ένα χρεοκοπημένο σύστημα
Πέτρος Κωνσταντίνου
• 7.00 – 8.30
Έχουμε έναν κόσμο να κερδίσουμε
Γιάννης Σηφακάκης
 
ΓΙΑΝΝΕΝΑ
Πέμπτη 28/11
Αιθ. Περιφέρειας, Στοά Σαρκά, Α’ κτίριο, Β’ όροφος
• 7.00
Ένας κόσμος σε αναβρασμό
Λέανδρος Μπόλαρης
 
ΠΑΤΡΑ
Παρασκευή 29/11
Αιθ. ΕΒΕ, Αράτου 21, πλ. Όλγας
• 6.00
Ένας κόσμος σε αναβρασμό
Παντελής Παναγιωτακόπουλος
 
ΒΟΛΟΣ
Σάββατο 30/11
Θόλος (Πανεπιστήμιο)
• 6.00
Ένας κόσμος σε αναβρασμό
Κώστας Πίττας
 
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ
Παρασκευή 6/12
Εργατικό Κέντρο
• 7.00
Ένας κόσμος σε αναβρασμό
Τάσος Αναστασιάδης
 
ΞΑΝΘΗ
Σάββατο 7/12
Εργατικό Κέντρο
• 7.00
Ένας κόσμος σε αναβρασμό
Τάσος Αναστασιάδης