Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Μαρούσι: Προσαγωγές επειδή διακινούσαν την Εργατική Αλληλεγγύη

Το Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα καταδικάζει την προσαγωγή στο Α.Τ. Μαρουσιού δύο μελών του ενώ πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη σαββατιάτικη εξόρμηση της "Εργατικής Αλληλεγγύης" σε κεντρικό πεζόδρομο της γειτονιάς. 

Η αστυνομία ήρθε ύστερα από καταγγελία μιας ακροδεξιάς καταστηματάρχισας του Μαρουσιού. Παρών στην αστυνομική έφοδο, και συνομιλητής των αστυνομικών, ήταν και ο πρόεδρος του τοπικού εμπορικού συλλόγου, υποψήφιος δήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Μαρουσιού, Νικολαράκος, που "φιλοξενούσε" στο ψηφοδέλτιο του την ακροδεξιά του Μαρουσιού. 

Η αστυνομία απαίτησε να σταματήσει η εξόρμηση με τη δικαιολογία της "κατάληψης δημόσιου χώρου" (!) κάτι που φυσικά αρνήθηκαν τα μέλη του ΣΕΚ την ίδια στιγμή που ο κόσμος που περνούσε ζητούσε από την αστυνομία να φύγει. Αυτό εξαγρίωσε ακόμα περισσότερο την αστυνομία και, με αφορμή την εξακρίβωση στοιχείων και τις φωτογραφίες που τραβούσε η δημοσιογράφος της "Εργατικής Αλληλεγγύης" Αφροδίτη Φράγκου, οδήγησαν στο Τμήμα την Α.Φ. και τον Δ.Π.

Η άμεση κινητοποίηση του τοπικού πυρήνα του ΣΕΚ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του δημοτικού συμβούλου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς Δημήτρη Πολυχρονιάδη και η παρουσία τους στο Τμήμα ανάγκασε τον αστυνομικό διοικητή να τους αφήσει ελεύθερους.

Δεν πρόκειται για να ένα μεμονωμένο γεγονός. Η ρατσιστική και κατασταλτική πολιτική της ΝΔ ανάβει πράσινο φως στην αστυνομία και στην ακροδεξιά ενάντια στο κίνημα και την αριστερά. Δεν θα τους περάσει, δεν θα μας φοβίσουν.

Όλοι το Σάββατο 16 Νοέμβρη στις 11πμ στο πεζόδρομο Ερμού στο Μαρούσι για να προπαγανδίσουμε τη πορεία για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ανακοίνωση του τοπικού πυρήνα ΣΕΚ Μαρουσιού

• Την Τετάρτη 13/11 6μμ θα γίνει παράσταση διαμαρτυρίας στο δημοτικό συμβούλιο Μαρουσιού.