Εργατικό κίνημα
Εργολαβικοί ΕΛΠΕ: Στοπ στις απαγορεύσεις

Ξεκάθαρη επίθεση στην ελεύθερη συνδικαλιστική δράση είναι η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΠΕ να απαγορεύσει την είσοδο του σωματείου των εργολαβικών εργαζόμενων, ΣΕΕΕΠΦΧ, στους χώρους εργασίας. 

Όπως καταγγέλλει ο Χρήστος Ζαρκινός, πρόεδρος του σωματείου, παρά την επιστολή προς τη διοίκηση με την ακριβή ενημέρωση για τις ώρες και τους χώρους της επίσκεψης των συνδικαλιστών, η διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού της επιχείρησης απαγόρευσε την είσοδο του σωματείου στους χώρους εργασίας με απαξιωτικές εκφράσεις όπως “Ό,τι θέλετε να πείτε στους εργαζόμενους, θα το λέτε έξω από εδώ”.

“Θέλαμε όπως πάντα να επισκεφτούμε τις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και τα κεντρικά γραφεία στο Μαρούσι. Είναι κατοχυρωμένο δικαίωμα των εργαζόμενων η ελεύθερη συνδικαλιστική δράση και κανείς δεν μπορεί να μας το απαγορεύσει. Από τη μεριά μας στείλαμε εξώδικό ενώ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας θα βγάλει καταγγελία. Ζητάμε από σωματεία και συνδικάτα να σταθούν στο πλευρό μας απέναντι στην προσπάθεια φίμωσης” ανέφερε στην ΕΑ ο Χρήστος Ζαρκινός τονίζοντας πως αυτού του είδους τις επιθέσεις τις βλέπουμε τις τελευταίες μέρες να συμβαίνουν σε συμβασιούχους και εργολαβικούς στην ενέργεια και σε μια σειρά χώρους όπως στην Τράπεζα Πειραιώς και στην Εθνική Τράπεζα, αλλά και στα νοσοκομεία ή στις δημόσιες υπηρεσίες. “Νομίζουν πως εργολαβικοί και συμβασιούχοι είναι αδύναμοι και δεν μπορούν να απαντήσουν. Δεν θα τους περάσει”, σημείωσε.