Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημαν
Περιστέρι: Συγκέντρωση υποδοχής προσφυγόπουλων 29/11

Περιστέρι

Συγκέντρωση υποδοχής προσφυγόπουλων που ήρθαν να φοιτήσουν στο 5ο και στο 11ο δημοτικό σχολείο Περιστερίου έγινε την Παρασκευή 29/11 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η ΄Ένωση Γονέων Περιστερίου, οι δύο Σύλλογοι των σχολείων, ο Σύλλογος Δασκάλων και κόσμος της γειτονιάς. Με πανό συμμετείχε η τοπική ΚΕΕΡΦΑ και η Αριστερή Κίνηση Περιστερίου, ενώ παρόντα ήταν και μέλη του ΚΚΕ. 

Αίσθηση προκάλεσε η παρουσία των μαθητών του καλλιτεχνικού σχολείου Περιστερίου που ήρθαν μαζικά να υποδεχτούν τα προσφυγοπουλα και που ταυτόχρονα βρίσκονται σε κινητοποιήσεις ζητώντας λεφτά για τα σχολεία, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, υλικοτεχνική υποδομή και δωρεάν μεταφορά.

Τα παιδιά των προσφύγων μπήκαν με χαμόγελο και γεμάτα δώρα στο σχολείο τους. Ο συνοδός τους που τα έφερε από το στρατόπεδο του Σκαραμαγκά ευχαρίστησε συγκινημένος όλον τον κόσμο για την υποδοχή. Για μια ακόμα φορά φάνηκε ότι η μεγάλη πλειοψηφία του Περιστερίου απαιτεί και διεκδικεί πόλεις ανοιχτές και σχολεία ανοιχτά για τους πρόσφυγες.

Λίλιαν Μπουρίτη
ΚΕΕΡΦΑ Περιστερίου