Η Αριστερά
Εργατική Αλληλεγγύη: Στηρίξτε τη δική σας εφημερίδα!

40.000 διαδηλωτές πλημμύρισαν την Πλατεία Ελευθερίας στην Φλωρεντία το περασμένο Σάββατο 30/11, φωνάζοντας συνθήματα και τραγουδώντας τον αντιφασιστικό ύμνο “Bella Ciao” ενάντια στην ακροδεξιά και τον Σαλβίνι. 

Την ίδια μέρα, στην Αθήνα, οι δρόμοι γέμισαν με απεργούς ενάντα στο ασφαλιστικό το πρωί και νεολαίους κι εργαζόμενους το βράδυ σε συναυλία ενάντια στην καταστολή των ΜΑΤ του Χρυσοχοΐδη. 

Στη Χιλή, γυναίκες γεμάτες οργή και αυτοπεποίθηση διαδηλώνουν και τραγουδάνε, με μαύρα μαντήλια στα μάτια, καταγγέλοντας τους βιασμούς και δείχνοντας τους υπεύθυνους: «οι μπάτσοι, οι δικαστές, το κράτος, ο Πρόεδρος».

Μ’ αυτήν την έμπνευση ενός ολόκληρου κόσμου σε αναβρασμό, η εφημερίδα Εργατική Αλληλεγγύη οργανώνει τοπικές γιορτές το επόμενο διάστημα - στο πλαίσιο της τρίμηνης οικονομικής της εξόρμησης - και μας καλεί όλες και όλους να συμμετέχουμε!

Όλες και όλους που απεργούμε για να τα πάρουμε όλα πίσω ενάντια στις αντεργατικές επιθέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Που συνεχίζουμε με καταλήψεις και διαδηλώσεις σε σχολεία και σχολές ενάντια στην διάλυση της δημόσιας Παιδείας. Που διεκδικούμε άσυλο και στέγη στους πρόσφυγες και μετανάστες κόντρα στους στημένους «αγανακτισμένους» ακροδεξιούς. Που επιμένουμε για να τσακίσουμε τους φασίστες μέσα κι έξω από τα δικαστήρια. Που παλεύουμε ενάντια σε ένα σύστημα και την κυβέρνηση της ΝΔ που στηρίζεται στις διακρίσεις, την ανισότητα και τον σεξισμό. Που αντιστεκόμαστε στην τρομοκρατία της αστυνομίας και την προσπάθεια να χτυπηθεί το κίνημα και η Αριστερά. Που ξεσηκωνόμαστε ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και απαιτούμε «αλλαγή συστήματος και όχι του κλίματος». 

Η Εργατική Αλληλεγγύη είναι δεμένη με όλες αυτές τις μάχες! Στηρίξτε την εφημερίδα της αντικαπιταλιστικής αριστεράς, αγοράζοντας, διαβάζοντας και διαδίδοντας την και ενισχύστε οικονομικά όσο περισσότερο μπορείτε, αγοράζοντας προσκλήσεις και συμμετέχοντας στις γιορτές που οργανώνει. 

Απεργούμε, διαδηλώνουμε αλλά και τραγουδάμε για να ν’ αλλάξουμε τον κόσμο! 


Οικονομική εξόρμηση

Άλλα 4.660 ευρώ συγκεντρώθηκαν τη βδομάδα που πέρασε ανεβάζοντας τον δείκτη της οικονομικής εξόρμησης της Εργατικής Αλληλεγγύης στα 32.750 ευρώ.  

Ευχαριστούμε τις συντρόφισσες και τους συντρόφους που συγκέντρωσαν 415 ευρώ για την γιορτή της Εργατικής Αλληλεγγύης στο Κερατσίνι. Επιπλέον 33 ευρώ στο απεργιακό συλλαλητήριο των νοσοκομείων την περασμένη Τετάρτη και άλλα 40 ευρώ στο συλλαλητήριο για τη ΔΕΗ, 70 ευρώ στον Ερυθρό, 42 στο ΥΠΑΝ, από 30 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και στο Αγία Όλγα, από 25 ευρώ στο ΚΕΠΥΟ στην Καλλιθέα, στο Δήμο Περιστερίου και στο Αγλαϊα Κυριακού, 15 ευρώ στους διοικητικούς του πανεπιστημίου Ιωαννίνων, 12 ευρώ στην πλατεία Νέας Σμύρνης, από 10 ευρώ στο Δήμο Αγίων Αναργύρων, στο Δήμο Νίκαιας και στη ΔΕΗ στο Ηράκλειο, 20 ευρώ στο Πάντειο και 10 ευρώ στο ΠΑΔΑ2.  

Ευχαριστούμε τους Αγγελική Λ., Νίκο Σ. και Στέργιο Μ. που ανανέωσαν τις συνδρομές τους καθώς και για τις προσωπικές σας ενισχύσεις: από 100 ευρώ Γιάννης Κ. και Άρης Ζ., από 50 ευρώ Δημήτρης Τ. και Φανή Α., από 30 ευρώ Σπύρος Γ. και Γιάννης Π., Λεωνίδας Κ. 25, από 20 ευρώ Πέτρος Φ., Χρήστος Μ., Βασίλης Κ., Κατερίνα Τ., Χρυσάνθη Κ.,  Μαργαρίτα Π., Μιχάλης Β., Κατερίνα Π., Νατζίγιε Μπ., Στέλιος Κ., Μένη Ζ., από 15 ευρώ Δήμητρα Λ., Πάνος Μ., από 10 ευρώ Τάκης Κ., Πελαγία Κ., Γιώργος Μ., Θανάσης Λ., Ειρηναίος Μ., Τιάνα Α., Νίκος Κ., Γιώργος Σ., από 5 ευρώ Λίτσα Α., Αντώνης Π., Αλίκη Τ.


Γιορτές για την ενίσχυση της Εργατικής Αλληλεγγύης
Παλεύουμε μαζί γιορτάζουμε μαζί

Ν. ΙΩΝΙΑ
Παρασκευή 13/12, 10μμ
Συνεδριακό Κέντρο Ν. Ιωνίας  
(Πατριάρχου Ιωακείμ 4)
 
ΙΛΙΟΝ
Σάββατο 21/12, 4μμ
Πολιτιστικό Κέντρο Μελίνα Μερκούρη 
(Αγ. Φανουρίου 99)
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ
Σάββατο 21/12, 9μμ 
Πρατίνου 38
 
ΑΘΗΝΑ (ΚΕΝΤΡΟ)
Παρασκευή 10/1, 9.30μμ 
Ρομάντσο (Αναξαγόρα 3-5)

Εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς για την ενίσχυση της Εργατικής Αλληλεγγύης

Τετάρτη 4/12
Σισμανόγλειο 9πμ
Κρατικό Νίκαιας 10πμ
Δήμος Νίκαιας 12 μες
ΣΕΠΕ Αθηνά 9πμ
 
Πέμπτη 5/12
Ιντρακόμ 8.20 πμ 
Δήμος Περιστερίου 9πμ
Δήμος Ιωνίας (γκαράζ) 8πμ
Δήμος Ν. Φιλαδέλφειας (γκαράζ) 8πμ
Θριάσιο 9πμ
Αγία Όλγα 12 μες
Παίδων Πεντέλης 10πμ
ΕΡΤ Ραδιομέγαρο 1μμ
 
Παρασκευή 6/12
ΔΕΗ Ρουφ 6.30πμ
9.84 10 πμ
Δήμος Ν. Ηρακλείου 8πμ
Δήμος Αιγάλεω 9πμ
Δήμος Αθήνας Λιοσίων 10πμ
Αττικό 9 πμ
Αμαλία Φλέμινγκ 9πμ
Ερυθρός 12.30μεσ
Εφορία Ιλίου 10πμ
ΥΠΑΝ 10πμ
 
Δευτέρα 9/12
Ιδιωτικές κλινικές 7πμ
 
Τρίτη 10/12
ΕΥΔΑΠ Περισσός 10πμ
ΔΕΣΦΑ 4μμ
ΕφΣυν 6μμ
ΒΗΜΑ 6μμ
 
Τετάρτη 11/12
Εθνική Τράπεζα 7.30πμ
 
Παρασκευή 13/12
ΚΕΠΥΟ 7.30πμ
Ιπποκράτειο 8.30πμ
Αγλαΐα Κυριακού 9πμ
Συγγρός Νοσοκομείο 11.30πμ
Δήμος Αθήνας (γκαράζ) 12 μες
Δήμος Αγίας Παρασκευής 9πμ
Εφορία Κυψέλης 10.30πμ
 
Δευτέρα 16/12
Δήμος Ζωγράφου 6πμ 
Σιβιτανίδειος 10.30 πμ
 
Τετάρτη 18/12
Γ’ ΕΛΜΕ

Στήριξη από όλους τους χώρους!

Στο Ηράκλειο έχουμε συγκεντρώσει περίπου 250 ευρώ για την οικονομική εξόρμηση της Εργατικής Αλληλεγγύης και στόχος μας είναι μέχρι τις γιορτές να τα διπλασιάσουμε! Από το ξεκίνημα της οικονομικής καμπάνιας οργανώνουμε συστηματικά πως θα ανοιχτούμε παντού. 

Σε εργατικούς χώρους όπως στη Νομαρχία, στο ΠΑΓΝΗ, στην ΕΡΑ, κάθε βδομάδα υπάρχει κόσμος που ενισχύει την εφημερίδα αναγνωρίζοντας το ρόλο που παίζει σε όλες τις μάχες. Σε νέα εξόρμηση στη ΔΕΗ μαζέψαμε 10 ευρώ ενίσχυση από εργαζόμενους που χάρηκαν απο την συμπαράσταση των φοιτητών και των φοιτητριών του ΣΕΚ. Στους διοικητικούς του Πανεπιστημίου Κρήτης, εργαζόμενοι ενίσχυσαν ιδιαίτερα μετά την επίθεση της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ. 

Σταθερή πηγή ενίσχυσης, τέλος, είναι η εξόρμηση στην πλατεία κάθε Σάββατο. Με τα κουπόνια στο χέρι και ανοίγοντας όλα τα ζητήματα, από το μονοήμερο «ένας κόσμος σε αναβρασμό» που οργανώσαμε πρόσφατα, μέχρι τις απεργίες και τις καταλήψεις, την απεργιακή 8 Μάρτη και την αντιρατσιστική/αντιφασιστική 21 Μάρτη. 

Νίκη Ζουγανέλη
πυρήνας Βόρειου Κέντρου Ηρακλείου

Δύναμη για την αντεπίθεση

Ο ρόλος της Εργατικής Αλληλεγγύης είναι καθοριστικός στο χώρο της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση , την επίθεση στην κοινωνική ασφάλιση, τις περικοπές, το πάγωμα των προσλήψεων. Για να μην περνάνε οι διαχωρισμοί μεταξύ των εργαζόμενων, αλλά η ενότητα μόνιμων, συμβασιούχων ΟΑΕΔ και παρατασιούχων, σε κοινούς αγώνας και κοινά σωματεία. 

Για να φέρνουμε την πολιτική μέσα στους χώρους δουλειάς, όπως κάναμε πέρυσι με τη συζήτηση για την απελευθέρωση των γυναικών και συνεχίζουμε κάθε βδομάδα με χίλιες δυο αφορμές: την συμπαράσταση στους πρόσφυγες στον Ελαιώνα, την καταστολή των ΜΑΤ, την σημασία του Πολυτεχνείου, την ανάγκη μιας κοινωνίας χωρίς αφεντικά που η παραγωγή θα καλύπτει τις ανάγκες των πολλών και όχι το κέρδος των λίγων. 

Κάθε βδομάδα υπάρχει ανταπόκριση από τους εργαζόμενους στις ιδέες και τις προτάσεις της Εργατικής Αλληλεγγύης. Η εμπιστοσύνη μεταφράζεται και σε οικονομική ενίσχυση της εφημερίδας. Έχουμε μέχρι τώρα εύκολα συγκεντρώσει το ποσό των 80 ευρώ και υπολείπονται συνάδελφοι/ισσες που θα συνδράμουν στο επόμενο δεκαπενθήμερο.  

Μαρία Αμπελιώτη
εργαζόμενη στη Διεύθυνση Καθαριότητας Δήμου Αθήνας