Εργατικό κίνημα
Πειραιάς: Αντίσταση στις Ιδιωτικοποιήσεις

“Όχι στους εργολάβους και την ιδιωτικοποίηση – αυξήσεις, μονιμοποιήσεις και αυξήσεις στους μισθούς”, απαιτεί η Ανταρσία στο Λιμάνι με ανακοίνωσή της, μετά την προκλητική απόφαση της δημοτικής αρχής του Μώραλη στον Πειραιά να παραδώσει τις εργασίες της υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου σε ιδιωτική εταιρία για τρία χρόνια και 100.000 ευρώ ετησίως, αξιοποιώντας τον αναπτυξιακό νόμο που πρόσφατα ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ στη Βουλή.

“Πρώτα ο ηλεκτροφωτισμός, για μια ακόμα χρονιά η καθαριότητα δημοτικών χώρων, τώρα το πράσινο: δημοτικές υπηρεσίες δίνονται σταδιακά σε ιδιώτες”, αναφέρει η ανακοίνωση, “Τι σημαίνει αυτό; Μεγαλύτερο κόστος για το δήμο, χειρότερες εργασιακές σχέσεις, λιγότερα λεφτά, περισσότερες ώρες δουλειάς για τους εργαζόμενους, χειρότερες υπηρεσίες για τους δημότες. Ιδιωτικοποίηση. Τζάμπα «επενδυτές» βγάζουν λεφτά στις πλάτες των πολιτών και των εργαζόμενων. Η κυβέρνηση του Κούλη τους τα δίνει όλα με το άρθρο 179 του πολυνομοσχέδιου και ο δήμαρχος Πειραιά τρέχει να πάρει την πρωτιά.

Η δική τους στάση είναι λίγο πολύ γνωστή και αναμενόμενη. Το θέμα είναι πως θα αντιδράσουμε εμείς. Ποια είναι η δύναμή μας απέναντι στην κυβέρνηση και τη δημοτική αρχή που θέλει να κάνει τον Πειραιά μια πόλη - εταιρεία, χωρίς δημόσιους χώρους, δημοτικές υπηρεσίες και εργατικά δικαιώματα; Οι εργαζόμενοι του δήμου μόνιμοι, συμβασιούχοι, «ωφελούμενοι» έχουν τη δύναμη να αναγκάσουν τη δημοτική αρχή να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων και να πάρει πίσω την ιδιωτικοποίηση στο πράσινο, την καθαριότητα των χώρων του ΟΠΑΝ και τον ηλεκτροφωτισμό. Με γενική συνέλευση, οργάνωση κινητοποιήσεων, άπλωμα του αγώνα στους απλούς ανθρώπους του Πειραιά, ζητώντας την υποστήριξή τους.

Οι αγώνες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση μπορούν να γίνουν η αιχμή του δόρατος για το εργατικό κίνημα και να βρουν υποστήριξη στους πολίτες που παλεύουν ενάντια στα σχέδια του δήμου να συνδιαχειριστεί την πόλη με τους ιδιώτες και την COSCO. Βάζοντας μπροστά τις ανάγκες μας για δουλειά και καλυτέρευση της ζωής,  να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για έναν ενωτικό αγώνα που θα αναγκάσει τον Μώραλη και τον Βλαχάκο σε υποχώρηση».