Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Βουλευτές της ΝΔ στο πλευρό φασιστών

Στις 29 Νοεμβρίου, ο βουλευτής της ΝΔ Μπογδάνος, επισκέφτηκε συνοδεία φουσκωτών και φωτογράφων το 6ο κοινοτικό συμβούλιο Αθήνας για να δηλώσει με την παρουσία του την υποστήριξή του στην “επιτροπή αγανακτισμένων” του Αγίου Παντελεήμονα - που έβγαλε από τα σπλάχνα της ναζί σαν την καταδικασμένη για επίθεση με μαχαίρι χρυσαυγίτισσα Σκορδέλη. 

Ανέρτησε μάλιστα και φωτογραφίες από τη συνεδρίαση στο λογαριασμό του στο facebook, γράφοντας ανάμεσα σε άλλα “οι βουλευτές οφείλουμε να αφουγκραζόμαστε και με την παρουσία μας να προστατεύουμε την ελευθερία του λόγου όλων - και πιο πολύ εκείνων με τους οποίους ίσως διαφωνούμε”.

Δύο μέρες μετά ο Μπογδάνος πήγε στην καθιερωμένη “σύναξη” ακροδεξιών και φασιστών στου Μακρυγιάννη, όπου για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια συμμετείχαν βουλευτές της ΝΔ. Όπως διαβάζουμε στο TVXS: “Την Κυριακή που μας πέρασε, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας έσπευσαν να δηλώσουν παρών το παρών στην παραδοσιακή εκδήλωση μίσους της ελληνικής Ακροδεξιάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με ακροδεξιά ΜΜΕ στο φετινό μνημόσυνο και ανάμεσα στα μέλη της Χρυσής Αυγής παρόντες ήταν οι βουλευτές της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μπογδάνος (Α' Αθηνών), Μίλτος Χρυσομάλλης (Μεσσηνία) και Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζα). Μάλιστα, όπως σημειώνεται στα ρεπορτάζ, τα στελέχη της ΝΔ φέρεται να αποδοκιμάστηκαν από μερίδα των συγκεντρωμένων, χωρίς αυτό να αλλοιώνει την πολιτική ουσία της παρουσίας τους σε μια τέτοια εκδήλωση”.