Αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα
Πετράλωνα: ΚΕΕΡΦΑ - Συζήτηση για τα προβλήματα των προσφύγων 13/12

Την Παρασκευή 13/12 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μετά από πρωτοβουλία της ΚΕΕΡΦΑ Πετραλώνων, Ν. Κόσμου και Θησείου συζήτηση για τα προβλήματα των προσφύγων στον Ελαιώνα και στα κέντρα κράτησης σε όλη την Ελλάδα. Μετά από πλούσια συζήτηση που άνοιξε με τις εισηγήσεις του Προέδρου της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ και του δημοτικού συμβούλου Πέτρου Κωνσταντίνου αποφασίστηκε η στήριξη της Διεθνούς μέρας δράσης ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό στις 21 Μάρτη 2020 με μια πλατιά καμπάνια στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας. 

Ο Πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας κάλεσε στη διαδήλωση που θα γίνει στις 17 Γενάρη 2020 στην Πλατεία Μερκούρη για να τιμήσουμε την μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν. Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν πάνω από 30 εργαζόμενοι, νεολαίοι, μετανάστες και φοιτητές που έθεσαν τα ζητήματα της ενσωμάτωσης των προσφύγων, την αναγκαιότητα της κοινωνικής παρέμβασης για την καταδίκη της Χ.Α και όχι της ευνοϊκής μεταχείρισης της από το δικαστήριο, την εναντίωση στα κέντρα κράτησης για τους πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και στη στυγνή αστυνομοκρατία και καταστολή που ασκεί η κυβέρνηση. 

Σαν πρώτο βήμα συστάθηκε η Επιτροπή για την διοργάνωση της διεθνούς κινητοποίησης της 21 Μάρτη 2020 με πρώτο σταθμό την ευρεία συμμετοχή στην πορεία για τον Σαχζάτ Λουκμάν στις 17 Γενάρη 2020.

Στέλιος Κ.
Πετράλωνα