Εργατικό κίνημα
ΕΛΠΕ: Κάτω τα χέρια από το Σωματείο

Κινητοποίηση με την παρουσία μελών του ΔΣ και συνδικαλιστικών εκπροσώπων πραγματοποιήθηκε έξω από τα κεντρικά γραφεία των ΕΛΠΕ στο Μαρούσι την Παρασκευή 10/1. Βασικό θέμα της κινητοποίησης ήταν οι μη ανανεώσεις των συμβάσεων για δεκάδες εργολαβικούς εργαζόμενους.

Ο Χρήστος Ζαρκινός, πρόεδρος του σωματείου των εργολαβικών στα ΕΛΠΕ μίλησε στην Εργατική Αλληλεγγύη καταγγέλοντας τις αντεργατικές μεθοδεύσεις και την τρομοκρατία που ασκεί στους εργολαβικούς εργαζόμενους η διοίκηση των ΕΛΠΕ:

“Ζητήσαμε για άλλη μια φορά συνάντηση με τη διοίκηση για το ζήτημα των ανανεώσεων των συμβάσεών μας. Η διοίκηση, παρόλο που είναι υπεύθυνη για την χρηματοδότηση των εργολάβων απάντησε πως δεν έχει καμιά σχέση με τον θέμα και να αποτανθούμε στους κατά τόπους εργολάβους. Αυτή τη στιγμή και με τη νέα χρονιά γύρω στα 80 άτομα έχουμε μείνει απ'έξω. Ανάμεσά τους είμαστε εγώ και ο γραμματέας του σωματείου. 

Η διοίκηση επειδή φοβήθηκε από τις κινητοποιήσεις προσπαθεί να μας διασπάσει. Έκοψε τις εργολαβίες σε τέσσερις και πέντε εταιρίες παραπάνω για να μην είμαστε συγκεντρωμένοι. Με την πολυδιάσπαση προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο και να διασπάσουν το σωματείο.

Από την μεριά μας αυτή την περίοδο προσπαθούμε να μαζέψουμε τον κόσμο μας και να κάνουμε εκλογές. Την επόμενη βδομάδα θα πάμε σε Γενική Συνέλευση. Από τη διοίκηση και μέσω των εργολάβων προσπαθούν να φοβίσουν τον κόσμο ώστε να μην έρθει στις συνελεύσεις και στις διαδικασίες του σωματείου. 

Όμως όλοι ξέρουν πως αν δεν υπήρχε το σωματείο θα είχαμε απολυθεί από καιρό. Από τη μεριά της διοίκησης μας έχουν απαγορεύσει να κάνουμε συνέλευση στο χώρο και δεν μας δίνουν άδεια γι'αυτό και θα πάμε στο Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας. Μάλιστα έχουν δώσει εντολή σε δεξιούς συνδικαλιστές να μπλοκάρουν με διάφορες νομικίστικες μεθοδεύσεις τις αρχαιρεσίες.

Είμαστε σε πολύ κρίσιμη φάση όμως από τη μεριά μας δεν κάνουμε πίσω. Θα μαζέψουμε τον κόσμο μας και θα συνεχίσουμε, παρά την τρομοκρατία και το παρακράτος που προσπαθούν να χτίσουν”.