Η Άποψή μας
Ο δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ!

27/11/19, Απεργιακή κινητοποίηση συμβασιούχων και υγειονομικών. Φωτό: Στέλιος Μιχαηλίδης

Ο Μητσοτάκης βρήκε “προοδευτική” πρόταση για Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να εξασφαλίσει τη συναίνεση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ και να έχει τα χέρια του λυμένα για να κλιμακώνει τις επιθέσεις στην Παιδεία, στην Υγεία, στις γυναίκες, στη νεολαία, παντού. Αλλά λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο γιατί οι αντιστάσεις φουντώνουν ενάντια σε αυτή τη διπλή απάτη.

Πρόκειται για καραμπινάτη διπλή απάτη γιατί ούτε η κ. Σακελλαροπούλου είναι “προοδευτική” πρόταση, ούτε οι πολιτικές της συναίνεσης φέρνουν καλύτερες μέρες για τους εργαζόμενους. Διαβάστε στη διπλανή σελίδα για τα σημεία και τέρατα που αντιπροσωπεύει η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Όσο για την “εθνική συσπείρωση” που αντιπροσωπεύει το άθροισμα των βουλευτών ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ δίπλα στους βουλευτές της ΝΔ, πρόκειται για έγκλημα την ώρα που ο Μητσοτάκης αγκαλιάζει τον χασάπη Χαφτάρ και στέλνει το Πολεμικό Ναυτικό στο πλευρό του αεροπλανοφόρου του Μακρόν, χτυπάει τους εκπαιδευτικούς με τον χειρότερο τρόπο από τότε που καταργήθηκε η επετηρίδα και κατεβάζει νομοσχέδιο-σφαγείο για το Ασφαλιστικό.

Αποθράσυνση

Αν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία για το ποιους αποθρασύνει αυτή η πολιτική, η απάντηση ήρθε από την επανεμφάνιση Κασιδιάρη στο Σύνταγμα που συνοδεύτηκε από επίθεση σε αντιφασίστα δημοσιογράφο. Μέσα σε συνθήκες βαθιάς κρίσης του οικονομικού και του πολιτικού συστήματος, οι συναινέσεις του “πολιτισμένου πολιτικού κόσμου” δεν αποτελούν αντίδοτο στην απειλή της ακροδεξιάς. Το μόνο που καταφέρνουν είναι να προσπαθούν να εξωραϊσουν τους θεσμούς που σπέρνουν φτώχεια και πικρία στον απλό κόσμο της δουλειάς.

Μόνο μια Αριστερά που έχει στρατηγική την ανατροπή και όχι την ομαλοποίηση αυτού του συστήματος μπορεί να δικαιώσει τον κόσμο που παλεύει, στηρίζοντας και κλιμακώνοντας τους αγώνες του μέχρι τη νίκη.

Αυτή δεν είναι μια αφηρημένη προοπτική. Την κάνουν κάθε μέρα πιο χειροπιαστή οι μάχες που δίνουμε μαζί ο κόσμος του κινήματος και η επαναστατική αριστερά. Τέτοια βήματα κάνουμε μαζί οι δικηγόροι της Πολιτικής Αγωγής μέσα στο Εφετείο αλλά και οι χιλιάδες αγωνιστές του αντιρατσιστικού και αντιφασιστικού κινήματος που ετοιμάζουν τη διεθνή μέρα δράσης στις 21 Μάρτη. Οι αγωνίστριες που παλεύουν για μια 8 Μάρτη-σεισμό μαζί με τις χιλιάδες γυναίκες που δίνουν τη μάχη τους καθημερινά σε κάθε χώρο δουλειάς. Οι απεργοί από τα σχολεία μέχρι τη ΛΑΡΚΟ, οι συμβασιούχοι ΟΑΕΔ και οι “εργολαβικοί” μαζί με τους αγωνιστές που παλεύουν για τον συντονισμό των εργατικών αντιστάσεων. Οι νεολαίοι στις σχολές και στα σχολεία μαζί με την Αριστερά που λέει ΟΧΙ στον πόλεμο.

Αυτός είναι ο δικός μας πόλεμος -ο ταξικός. Όσες “εκεχειρίες” και να συμφωνήσουν εκεί στη Βουλή, δεν μπορούν να τον σταματήσουν. Γιατί το τέλος μπορεί να έρθει μόνο όταν θα γίνει νόμος το δίκιο του εργάτη. Και όσο πιο δυνατά οργανώνουμε αυτόν τον πόλεμο εδώ, τόσο μεγαλύτερες ελπίδες έχουμε ότι δεν θα βρεθούν οι νέοι μας στο σφαγείο που τους ετοιμάζουν όλοι αυτοί οι “καθωσπρέπει” χασάπηδες από τη Λιβύη ως το Ιράν.