Εργατικό κίνημα
ΕΛΜΕ Αχαΐας: Κινητοποίηση εκπαιδευτικών

Παρέμβαση και κινητοποίηση έκαναν οι εκπαιδευτικοί της η Α΄ΕΛΜΕ Αχαΐας με αφορμή τον θάνατο των δύο καθηγητών σε τροχαίο στην Πατρών-Πύργου στα Καμίνια. Σε ανακοίνωσή τους αναφέρουν:

"Οι εκπαιδευτικοί εργάζονται κατά το 1/3 σε πάνω από 2 σχολεία την εβδομάδα, οι μεταθέσεις ελάχιστες και οι μακρινές μετακινήσεις συνεχίζονται επί δεκαετίες, οι αποσπάσεις με το σταγονόμετρο. Σχεδόν εξάλειψη των οδοιπορικών και η συντήρηση των προσωπικών ΙΧ στις πλάτες των ελάχιστα αμειβόμενων. Πολλοί δρόμοι καρμανιόλες ή με υπερβολικά διόδια. Κανείς δεν συζητά τις μετακινήσεις με υπηρεσιακά αυτοκίνητα ή κάλυψη της συντήρησης των ΙΧ.

Στη μνήμη και των δύο εργασιακά χαμένων συναδέλφων και καταθέτοντας τα δημόσια συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των πατρινών συναδέλφων και στο σχολείο τους απαιτούμε: Μαζικές αποσπάσεις σε όσους είναι μακριά από τον τόπο τους για πολλά χρόνια εκεί που ζουν με την οικογένειά τους. Καμία μετακίνηση πέραν των 2 σχολείων. Αποζημίωση για κάθε μετακίνηση σε άλλο σχολείο και μείωση του διδ. ωραρίου, αν συμβαίνει. Ο χρόνος μετακίνησης να υπολογίζεται στο εργασιακό ωράριο. Καμία μετακίνηση σε άλλο σχολικό συγκρότημα την ίδια ημέρα. Να φτιαχθούν οι δρόμοι καρμανιόλες, όπως η Πατρών –Πύργου. Δωρεάν διόδια για τους εκπαιδευτικούς”.