ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ: Η τρομοκρατία δεν μας σταματά

Συγκεντρώσεις καταγγελίας της αστυνομικής και φασιστικής καταστολής έγιναν την ίδια μέρα σε δεκάδες πόλεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη πορεία εκατοντάδων διαδηλωτών έγινε το απόγευμα της Τετάρτης 11 Μάη.

Στη συγκέντρωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια συμμετείχαν Πρωτοβάθμια Σωματεία, Φοιτητικοί Σύλλογοι, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΚΕΕΡΦΑ, οργανώσεις και κόμματα της αριστεράς. «Η αστυνομία δολοφονεί εδώ και τώρα να αφοπλιστεί», «Στο δρόμο σπάμε την τρομοκρατία με όπλο την κατάληψη και την απεργία» και «Στις τράπεζες Λεφτά στη νεολαία σφαίρες, για τούτη την κυβέρνηση τελειώνουνε οι μέρες», ήταν μερικά από τα συνθήματα που ακούστηκαν.

Οργή

«Νιώσαμε οργή όταν μάθαμε για την δολοφονική επίθεση που έγινε την ημέρα της πανεργατικής από τα ΜΑΤ», μας είπε η Ιόλη που διαδήλωσε στο φοιτητικό μπλοκ. «Το ίδιο νιώσαμε και όταν μάθαμε ότι ένας μετανάστης από το Μπαγκλαντές μαχαιρώθηκε από τη Χρυσή Αυγή. Είναι πια φανερό ότι αστυνομία και Χρυσή Αυγή έχουν κοινή τακτική. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτά τα εγκλήματα. Στην ουσία ζούμε σε μία εμπόλεμη κατάσταση αυτή τη στιγμή και πρέπει να απαντήσουμε αναλόγως. Στους δρόμους και στις απεργίες μέχρι τη νίκη. Η τρομοκρατία τους δεν πρόκειται να μας σταματήσει. Αυτό άλλωστε το έχει δείξει και η ιστορία. Αυτά που κάνουν θα τα βρούνε μπροστά τους από το ίδιο το κίνημα».   

Παρά την τρομοκρατία που είχαν εξαπολύσει από τις προηγούμενες μέρες αστυνομία και Χρυσή Αυγή, αλλά και λίγα μέτρα πιο κάτω από τα Προπύλαια την ώρα που οι διαδηλωτές κατέφθαναν στη συγκέντρωση, στη διαδήλωση συμμετείχαν και αρκετοί μετανάστες κυρίως στο μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ. Ο Αμίρ Χουσείν Νοβαρί είναι ένας από τους 49 Ιρανούς που πήραν το πολιτικό άσυλο τον Οκτώβρη του 2010 ύστερα από τον αγώνα που έδωσαν με την κατασκήνωσή τους στα Προπύλαια μας περιέγραψε λίγο πριν ξεκινήσει η πορεία: «Πριν από μισή ώρα ανέβαινα τα σκαλιά στην Ομόνοια. Εκεί είδα μαζεμένο κόσμο, γινόταν μία συγκέντρωση. Ένας με ρωτάει από πού είσαι; του λέω: Περσία. Τότε 30-40 άτομα αρχίσανε και με κοπανάνε. Η αστυνομία έβλεπε. Αφού με χτυπήσανε κάποια στιγμή με τράβηξαν κάποιοι από την ομάδα ΔΙΑΣ, αλλά δεν τους εμπόδισαν πριν να επιτεθούν. Μου έλεγαν φύγε από δω τράβα σπίτι σου».

Την ώρα που η διαδήλωση έφτασε στο Σύνταγμα τα ΜΑΤ επιτέθηκαν για άλλη μία φορά με ρήψεις χημικών και δακρυγόνων. Ενώ μία ώρα πριν τα ΜΑΤ είχαν συνοδέψει τους Χρυσαυγίτες στην δολοφονική τους εξόρμηση από την πλατεία Βικτορίας μέχρι την Ομόνοια, για να σπάνε μαγαζιά και να μαχαιρώνουν μετανάστες, επιτέθηκαν για άλλη μία φορά με βία απέναντι στους διαδηλωτές μόλις έφτασαν στο Σύνταγμα με στόχο να διαλύσουν την πορεία. Για άλλη μία φορά δεν τα κατάφεραν και η πορεία κατέληξε στα Προπύλαια.

Διαβάστε επίσης

Όργιο των ΜΑΤ