Συνέδριο ΟΣΝΙΕ: Παρόντες στις μάχες

Τον Απολογισμό Δράσης του Συνεδρίου ψήφισαν από κοινού η ΔΑΣ (ΠΑΜΕ) και η Ενωτική Κίνηση (ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ) ενώ η ΑΣΚΥ, (στηρίχτηκε από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και συμμετείχαν ανένταχτοι και εργαζόμενοι από συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ) τον καταψήφισε. Συνολικά τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:

Για το ΔΣ της Ομοσπονδίας ψήφισαν 94, Λευκά 1, ΔΑΣ 46 και 6 έδρες (είχε 8), Ενωτική Κίνηση 43 ψήφους και 5 έδρες (είχε 5), και ΑΣΚΥ 13 ψήφους και 2 έδρες (δεν είχε καμία). Για τη ΓΣΕΕ ψήφισαν 77, Ακυρα 1, Λευκά 2, ΠΑΜΕ 39 και 2 αντιπροσώπους, Ενωτικό Ψηφοδέλτιο 23 και 2 αντιπροσώπους και ΑΣΚΥ 12 ψήφους και κανένα αντιπρόσωπο. Η ΑΣΚΥ έχασε τον αντιπρόσωπο στη ΓΣΕΕ με τη ΔΑΣ να ψηφίζει στην εφορευτική από κοινού με ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ και ενάντια στο  δικαστικό αντιπρόσωπο που είχε αρνητική ψήφο με αποτέλεσμα η θέση του αντιπροσώπου να καταλήξει στο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΔΑΣ έχασε την αυτοδυναμία που είχε εδώ και 30 χρόνια στην ΟΣΝΙΕ. 

Όπως αναφέρει, ανάμεσα σε άλλα, η ΑΣΚΥ στην διακήρυξή της για το 16ο Συνέδριο: «Για το σήμερα πιστεύουμε πως ο κύκλος των αγώνων δεν έχει κλείσει…Μπορούμε με αγωνιστική ταξική ενότητα και ριζοσπαστική δράση να ανατρέψουμε τα σχέδιά τους…Xρειαζόμαστε ζωντανά σωματεία με γενικές συνελεύσεις που θα διαμορφώνουν θέσεις και προτάσεις από τη βάση, με επιτροπές εργαζομένων στους διάφορους χώρους».

«Για εμάς ήταν μια μεγάλη νίκη, κανένας δεν περίμενε ότι θα παίρναμε δύο έδρες» μας λέει η Γεωργία Ευθυμίου, γραμματέας του Συνδικάτου Ιδιωτικής Υγείας Πειραιά. «Ηταν αποτέλεσμα της σκληρής δουλειάς που κάναμε όλα αυτά τα χρόνια με το να είμαστε παρόντες σε όλα τα προβλήματα των συναδέλφων, σε όλες τις μάχες. Το σωματείο του Πειραιά ξεκίνησε με 30 άτομα το 2003 και τώρα έχει 550 εγγεγραμμένα μέλη, αυτή τη δουλειά εκτίμησε ο κόσμος, που έγινε χωρίς καν μηχανισμό, χάρη στη συλλογική προσπάθεια. Η λασπολογία του ΠΑΜΕ, όπως φαίνεται, δεν άγγιξε κανένα.

Πριν από τρία χρόνια απολύθηκα από τη Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Παπαδημητρίου. Βρίσκομαι σε δικαστική διαμάχη με την εργοδοσία όλο αυτό το διάστημα. Εχασα το πρωτόδικο, χάρη στις αναρτήσεις και τις λασπολογίες του ΠΑΜΕ, που χρησιμοποίησε ο εργοδότης. Αλλά στο εφετείο που έγινε πρόσφατα δικαιώθηκα. Η απόλυση θεωρείται άκυρη, ο εργοδότης πρέπει να καταβάλει 12.400, να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα και να κάνει επαναπρόσληψη».