ΤΟ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΚΙΝΗΜΑ: ΕΥΑΘ - Κάτω τα χέρια από το νερό

Την Κυριακή 29/5 περίπου 40 εργαζόμενοι παρά τη δυνατή βροχή διαδήλωσαν προς το Λευκό Πύργο όπου, αφού χειροκροτήθηκαν από τους ‘’αγανακτισμένους’’, χαιρέτησαν και κάλεσαν για κοινό αγώνα ενάντια στο ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Τη Δευτέρα 30/5 έγινε στάση εργασίας και πορεία προς το Δημαρχείο όπου οι εργαζόμενοι μίλησαν στο δημοτικό συμβούλιο ζητώντας μάλιστα να γίνει δημοψήφισμα στους πολίτες της Θεσσαλονίκης για το ζήτημα του νερού.

Την Τρίτη 31/5 έγινε εκ νέου στάση εργασίας, κοινή συγκέντρωση και συνέντευξη Τύπου στο ΕΚΘ μαζί με σωματεία από τον ΟΛΘ και τη Φίλκεραμ Τζόνσον στα πλαίσια ενός κοινού αγώνα ενάντια στα κλεισίματα και τις ιδιωτικοποιήσεις. Στη συνέντευξη συμμετείχαν ακομα εργαζόμενοι απο τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και τον Πετζετάκη. Ανανέωσαν το ραντεβού τους για το Πανεργατικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 4/6 στην πλ. Αριστοτέλους.

Οι εργαζόμενοι στην ΕΥΑΘ έχουν τη δύναμη να στείλουν στα σκουπίδια την κυβέρνηση και τα σχέδιά της για fast track αποκρατικοποιήσεις όπως έκαναν και το 2009. Δεν υπάρχει λόγος για αναμονές και οικονομία δυνάμεων, χρειάζεται άμεση απεργιακή συνέχεια και συντονισμός μαζί με όλες τις υπόλοιπες ΔΕΚΟ που έχουν μπει στο στόχαστρο του Παπανδρέου. Λεφτά για να παραμείνει το νερό δημόσιο αγαθό υπάρχουν, να τα κόψουν από τις τράπεζες αφού όπως έλεγε και το πανό των εργαζομένων ‘’Πουλάνε το νερό για μια δόση’’.