Έδρα για το Νυστέρι στην ΕΝΙΘ

Ηταν η μόνη παράταξη που, παρά την αποχή (ψήφισαν 400 λιγότεροι), σημείωσε αύξηση και σε απόλυτους αριθμούς και σε ποσοστό σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές. Στις εκλογές για το ΔΣ της ΕΝΙΘ, η ΔΗΚΝΙ (ΝΔ) έπεσε 167 ψήφους, η ΠΑΣΚ 137, και άλλους 100 ψήφους έχασαν οι παρατάξεις της αριστεράς, 85 η Κίνηση και 15 η ΔΗΠΑΚ. Την έδρα που κέρδισε το Νυστέρι έχασε η ΔΗΚΝΙ.

«Το αποτέλεσμα αυτό δεν ήταν απρόσμενο ούτε τυχαίο, αλλά αποτέλεσμα συγκεκριμένης δουλειάς» λέει στην Εργατική Αλληλεγγύη ο Γιάννης Κούτρας. «Στο ψηφοδέλτιο, με το Νυστέρι συμμετείχαν οι διπλάσιοι γιατροί από το 2009, σχεδόν όλοι τους ειδικευόμενοι και νέοι γιατροί, από πέντε (από τα έξι) νοσοκομεία της πόλης. Τα προηγούμενα δύο χρόνια ήμασταν μπροστά σε όλες τις μάχες για ασφαλή προγράμματα εφημεριών και βέβαια σε όλες τις κεντρικές μάχες, τις πανεργατικές απεργίες και τα συλλαλητήρια.

Κάναμε την προσπάθεια να δώσουμε πολιτικές και ιδεολογικές απαντήσεις στην κυβέρνηση και το Μνημόνιο, όπως η εκδήλωση για τη διαγραφή του χρέους στο Ιπποκράτειο το Σεπτέμβριο. Δεν φοβηθήκαμε να απαντήσουμε με εξορμήσεις ενάντια στην ρατσιστική προπαγάνδα κυβέρνησης-ΛΑΟΣ-ΝΔ. Η μεγάλη αποχή ήταν η αποδοκιμασία στην πράξη της στάσης των παρατάξεων ΠΑΣΚ-ΔΗΚΝΙ, αλλά και της αριστεράς που δεν έβαλε πλάτη για να σταματήσει η ανυπαρξία, τουλάχιστον τον τελευταίο χρόνο, της ΕΝΙΘ. Μπροστά μας έχουμε να οργανώσουμε τις επόμενες μάχες, ξεκινώντας με την οργάνωση της μέρας ελεύθερης πρόσβασης στα νοσοκομεία, την άμεση οργάνωση γενικής συνέλευσης της ΕΝΙΘ και το ξεκίνημα επισχέσεων για την καταβολή απλήρωτων εφημεριών». Τα αποτελέσματα συνολικά ήταν τα εξής:

• Για την ΕΝΙΘ, ΠΑΣΚ 282 ψήφους και 4 έδρες, Κίνηση 265 ψήφους και 3 έδρες, ΔΗΚΝΙ 179 ψήφους και 2 έδρες, ΔΗΠΑΚ 105 ψήφους και 1 έδρα και Νυστέρι 78 ψήφους και 1 έδρα.

• Για την ΟΕΝΓΕ, Κίνηση 269 (είχε 354) ψήφους και 7 αντιπροσώπους, ΠΑΣΚ 249 (είχε 408) ψήφους και 7 αντιπροσώπους, ΔΗΚΝΙ 204 (είχε 331) ψήφους και 5 αντιπροσώπους, ΔΗΠΑΚ 105 (είχε 131) ψήφους και 3 αντιπροσώπους, Νυστέρι 85 (είχε 70) ψήφους και 2 αντιπροσώπους.