ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η πορεία ξεκίνησε από το Εργατικό Κέντρο και αφού ενώθηκε με τα μπλοκ που είχαν προσυγκέντρωση στην Καμάρα (Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων, Δασκαλικοί σύλλογοι, ΕΝΙΘ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και στο Λευκό Πύργο (αγανακτισμένοι), διαδήλωσε στο κέντρο της πόλης και κατέληξε στο πρώην Υπουργείο Μ-Θ όπου τα πανό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του Συντονιστικού Πρωτοβάθμιων Σωματείων παρέμειναν για αρκετό χρονικό διάστημα παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, φωνάζοντας αντικυβερνητικά συνθήματα.

Δυναμική παρουσία με τα πανό τους είχαν οι ΔΕΚΟ όπως η ΓΕΝΟΠ, η ΕΥΑΘ, τα ΕΛΠΕ, η ΟΤΟΕ, η ΟΜΥΛΕ, η ΟΜΕ – ΟΤΕ, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο που φώναζαν συνθήματα με αιχμή κατά των ιδιωτικοποιήσεων, κλάδοι του δημοσίου όπως οι ΕΛΜΕ, Δασκαλικοί σύλλογοι, ο Δήμος Καλαμαριάς και σωματεία του ιδ.τομέα όπως η ΕΤΕΡ, τα LIDL, το συνδικάτο ιματισμού. Για πρώτη φορά πολύ μαζική παρουσία είχαν και οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ που συμμετείχαν με πανό κερδίζοντας και πολλά χειροκροτήματα. Επίσης εργαζόμενοι από τα εργοστάσια ζάχαρης στη Β.Ελλάδα που βρίσκονται υπό απειλή κλεισίματος. Επίσης αίσθηση προκάλεσε το τεράστιο μπλοκ των «αγανακτισμένων» με πανό «ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΩ, ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, ΔΕΝ ΠΟΥΛΑΩ».

Στις συζητήσεις που άνοιγαν τα συνεργεία της Εργατικής Αλληλεγγύης με τους απεργούς, ήταν έντονη η αυτοπεποίθηση ότι οι αγώνες μπορούν να σταματήσουν τα μέτρα αλλά και ο προβληματισμός για το ποια μπορεί να είναι η εναλλακτική λύση του κόσμου απέναντι στο Μνημόνιο, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι συμφωνούσε με την πρόταση για διαγραφή του χρέους και κρατικοποίηση των τραπεζών.