Απεργία διαρκείας

Δεν είναι τυχαίο ότι η πρώτη συνάντηση του νέου “Τσάρου της Οικονομίας”, του Βενιζέλου αμέσως μόλις έκατσε στην καρέκλα του υπουργού Οικονομίας, ήταν να συναντηθεί με την ΠΑΣΚΕ στη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Το ίδιο έκανε στη συνέχεια και ο Παπακωνσταντίνου, χωρίς όμως κανείς από τους δύο να καταφέρει να βάλει φρένο στην απεργία διαρκείας.

Αυτή η απεργία χρειάζεται τη στήριξη όλης της εργατικής τάξης, όχι μόνο γιατί ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ θα σημάνει ακριβότερο ρεύμα για όλους, αλλά γιατί μπορεί να γίνει η αιχμή του δόρατος όλης της εργατικής τάξης για να ανατρέψουμε όχι μόνο το νέο μνημόνιο αλλά και το παλιό και όλους όσους τα υπηρετούνε.

Η Εργατική Αλληλεγγύη κυκλοφορεί σε όλους τους εργατικούς χώρους προκήρυξη συμπαράστασης στην απεργία διαρκείας της ΔΕΗ, σε μία προσπάθεια να βοηθήσει στην κλιμάκωση των απεργιών παράλληλα σε όλες τις ΔΕΚΟ και στο δημόσιο τομέα. “Στηρίζοντας την απεργία διαρκείας που ξεκινάει η ΔΕΗ, ανοίγει μπροστά μας η προοπτική να ξεσηκώσουμε ένα νικηφόρο απεργιακό τσουνάμι διαρκείας που θα κάνει πράξη το κοινό σύνθημα όλων «Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε απο δω”. Αυτή η συνέχεια απαιτεί δυο παράλληλα βήματα.

Συμπαράσταση

Σε κάθε χώρο δουλειάς προχωράμε στη συγκρότηση εργασιακής απεργιακής επιτροπής που παίρνει στις πλάτες της τα καθήκοντα οργάνωσης αυτής της απεργιακής προοπτικής βήμα-βήμα: Συμπαράσταση και συντονισμός με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ που ξεκινάνε να δώσουν τη μάχη. Να καλέσουμε απεργούς από τη ΔΕΗ να ξεσηκώσουν όλους τους χώρους δουλειάς και να οργανώσουμε με αυτόν τον τρόπο τη συμμετοχή στην 48ωρη πανεργατική απεργία. Γενική συνέλευση των εργαζόμενων του χώρου, οργάνωση και περιφρούρηση της 48ωρης απεργίας.

Και παράλληλα ανοίγουμε την προοπτική για τα εργατικά αιτήματα που απαντούν στους εκβιαστές: Στάση πληρωμών εδώ και τώρα και διαγραφή του χρέους, έτσι μπορούμε να βρούμε τα λεφτά για τις ανάγκες μας όσο κι αν φοβερίζουν τα αφεντικά του ΔΝΤ και της ΕΕ. Κρατικοποίηση των τραπεζών κάτω από εργατικό έλεγχο, για να φράξουμε το δρόμο σε όσους απειλούν ότι θα φυγαδεύσουν τα κεφάλαιά τους αν δεν συμμορφωθούμε με τα Μνημόνια. Απαγόρευση των απολύσεων και επιστροφή στις δουλειές τους όλων των απολυμένων με ταυτόχρονη επιστροφή σε δημόσιο έλεγχο όλων των επιχειρήσεων και οργανισμών που ξεπουλήθηκαν”.

Η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών καλεί την Παρασκευή 24 Ιούνη στις 7.30μμ στο Σύνταγμα συγκέντρωση συμπαράστασης στην απεργία της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ με ομιλητές απεργούς της ΔΕΗ.