Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθήνας

νομικίστικό ζήτημα. Την Τρίτη 27 Ιούνη, πρώτη μέρα της 48ωρης Πανεργατικής καλούν στην προσυγκέντρωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (10.30πμ, Πλ. Καραϊσκάκη), και την Τετάρτη 28/6 στην διαδήλωση της ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ (πλ. Κλαυθμώνος, 7μμ).

Παράλληλα με αφορμή το Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 27 Ιούνη στο οποίο συζητιέται το θέμα του Δημοτικού Βρεφοκομείου συμβασιούχοι έχουν καλέσει σε παρουσία και παρέμβαση σχετικά με το θέμα της μονιμοποίησής τους.

«Πριν δυο μήνες σταματήσαμε την κατάληψη του Δημαρχείου της Αθήνας αμέσως μετά την απόφαση του Άρειου Πάγου πιστεύοντας πως επρόκειτο για μια απόφαση που μας δικαίωνε. Δυο μήνες μετά δεν έχει γίνει κανένα ουσιαστικό βήμα για την κατοχύρωση των θέσεων εργασίας και την μόνιμη πρόσληψη όλων ανεξαιρέτως των συμβασιούχων εργαζόμενων στο Δήμο», τονίζει μιλώντας στην Ε.Α. ο Τάσος, εργαζόμενος στο Δημοτικό Βρεφοκομείο.

«Αν σήμερα έχουμε καταφέρει να  σταματήσουμε τις απολύσεις και τις 400 παράνομες προσλήψεις νέων 8μηνων συμβασιούχων, αν έχουμε καταφέρει να πληρωθούμε όλα τα δεδουλευμένα,  αυτό έχει γίνει γιατί για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα καταφέραμε να οργανώσουμε μια σειρά από κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις.

Το ίδιο πρέπει να κάνουμε και τώρα. Ως Επιτροπή των Συμβασιούχων του Δημοτικού Βρεφοκομείου καλούμε όλους του συμβασιούχους του Δήμου να μπούμε ξανά σε αγωνιστικό δρόμο, να πιέσουμε την δημοτική αρχή να πάρει μια ξεκάθαρη θέση για το ότι καλύπτουμε πάγιες και διαρκείς ανάγκες και να παλέψουμε για να μην χαθεί καμιά θέση εργασίας και να μην απολυθεί κανείς».