48ωρη μάχη παντού

μπαίνει η Επιτροπή Αλληλεγγύης Συνδικάτων και Συνδικαλιστών στη μεγάλη μάχη της 48ωρης απεργίας. «Η 48ωρη πανεργατική απεργία των Συνδικάτων στις 28 και 29 Ιουνίου μπορεί να γίνει η λαοθάλασσα που θα βουλιάξει όχι μόνο το Σύνταγμα και το κτίριο της Βουλής, αλλά όλες οι πρωτεύουσες των νομών σε όλη την Ελλάδα» ξεκινάει η ανακοίνωση της ΕΠΑΣΣ. Ηδη τη Δευτέρα 27 Ιούνη το πρωί έγιναν δεκάδες εξορμήσεις σε μια σειρά από εργασιακούς χώρους και υπήρχε συμμετοχή στις περιφρουρήσεις στην απεργία στη ΔΕΗ.

Το απεργιακό πρόγραμμα ξεκινάει στις 28 Ιουνίου, την πρώτη ημέρα της 48ωρης απεργίας, με μαζική συμμετοχή στις περιφρουρήσεις έξω από τους χώρους και μετά οργανωμένο κατέβασμα παντού στα απεργιακά συλλαλητήρια, στην Αθήνα στις 10πμ στο Μουσείο μαζί με πολλά άλλα συνδικάτα, το Συντονισμό Πρωτοβάθμιων Σωματείων.

Το μπλοκ του Μουσείου, όπως έχει πια καταγραφεί να λέγεται, έχει ταυτιστεί με το πιο μαχητικό και το πιο ριζοσπαστικό κομμάτι των απεργιακών συγκεντρώσεων. Ξεκινώντας από την πρώτη «πανεργατική από τα κάτω» που οργάνωσαν σωματεία και συνδικάτα στις 17 Δεκέμβρη του 2009, (όταν ο Παναγόπουλος αρνιόνταν να καλέσει έστω και μια 24ωρη), μέχρι και τη φετινή 24ωρη στις 15 Ιούνη, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές έχουν βαδίσει στα μπλοκ του Μουσείου που σιγά σιγά συσπείρωσαν όλο και περισσότερα σωματεία, συνδικάτα και ομοσπονδίες. Και δίπλα τους, τα μπλόκ των φοιτητικών συλλόγων, τα μπλοκ της ΚΕΕΡΦΑ και της Ενωσης Μεταναστών Εργατών, τα μπλοκ της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπολιάζοντας τις διαδηλώσεις με τα συνθήματα της απεργίας διαρκείας, της διαγραφής του χρέους και της στάσης πληρωμών, της αντικαπιταλιστικής ανατροπής.

Όπως και στις 15 Ιούνη, έχοντας μαζί τους απεργούς της ΔΕΗ, τους απεργούς της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα βαδίσουμε όλοι μαζί από το Μουσείο προς το Σύνταγμα για να πραγματοποιηθεί η ολοήμερη περικύκλωση της Βουλής και να εξασφαλίσουμε με τη μαζικότητά μας ότι οποιαδήποτε προβοκάτσια των ΜΑΤ και της αστυνομίας με στόχο να μετατρέψει την περιοχή σε θάλαμο αερίων από τα δακρυγόνα δεν θα περάσει.

Στις 29 Ιούνη το κάλεσμα για να ξεκινήσει το ολοήμερο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα είναι στις 10πμ, αλλά η ημέρα ξεκινάει νωρίτερα ξανά στις περιφρουρήσεις. «Τη δεύτερη μέρα οργανώνουμε από το πρωί την απεργιακή περιφρούρηση σε κάθε χώρο δουλειάς, οργανώνουμε συνελεύσεις για να πάρουμε αποφάσεις για τη συνέχεια και την κλιμάκωση, και συνεχίζουμε με την περικύκλωση της βουλής» συνεχίζει η ανακοίνωση της ΕΠΑΣΣ. «Έτσι μπορεί να γίνει πράξη το κοινό σύνθημα των πλατειών και των απεργιών, ‘Πάρτε το Μνημόνιο και φύγετε από εδώ’».

«Για να υλοποιήσουμε αυτήν την προοπτική δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε τις συνδικαλιστικές ηγεσίες» καταλήγει η ανακοίνωση της ΕΠΑΣΣ. «Αντίθετα χρειάζεται σε κάθε χώρο δουλειάς να προχωρήσουμε στη δημιουργία εργασιακών απεργιακών επιτροπών που θα πάρουν στις πλάτες τους τα άμεσα καθήκοντα: Συμπαράσταση στους απεργούς της ΔΕΗ μέχρι τη νίκη. Άπλωμα αυτής της απεργίας και στις άλλες ΔΕΚΟ. Οργάνωση της 48ωρης απεργίας, οργάνωση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση, της περιφρούρησης και της συνέλευσης που θα βάλει τη συνέχεια».