ΕΜΔΥΔΑΣ

όπως όλοι οι εργαζόμενοι, τα σκληρά χτυπήματα των αλλεπάλληλων μνημονίων με περικοπές σε μισθούς και επιδόματα, διάλυση υπηρεσιών και ιδιωτικοποιήσεις, το συνέδριο ήταν πίσω από τις ανάγκες για αντίσταση.

Αυτό φάνηκε από τη πρώτη κιόλας μέρα όταν με πρόταση της πλειοψηφίας ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αγωνιστική Συνεργασία (ΣΥΝ) έγινε αλλαγή στο καταστατικό για διεξαγωγή συνεδρίου κάθε τρία χρόνια από δύο μέχρι σήμερα. Η αντιδημοκρατική αυτή πρόταση, όταν όλος ο κόσμος διεκδικεί περισσότερη δημοκρατία, πέρασε με μόλις 0,95%!! Την καταψήφισαν η Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών, η Αριστερή Παρέμβαση και η Δημοσιοϋπαλληλική Ενότητα (ΠΑΜΕ). Την ίδια στιγμή, η πρόταση της γενικής συνέλευσης του Τμήματος Κυκλάδων της ΕΜΔΥΔΑΣ προς το συνέδριο για 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες -πρόταση που κατατέθηκε μαζί με τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών και την Αριστερή Παρέμβαση- μειοψήφησε.

Μοναδική θετική απόφαση ήταν η διακοπή του συνεδρίου τη δεύτερη μέρα ώστε οι σύνεδροι να βαδίσουν με το πανό του Συνεδρίου στην πλατεία Συντάγματος για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον κόσμο που αγωνίζεται και να καλέσουν σε κοινή δράση στις απεργίες που έρχονται. Η πρόταση κατατέθηκε από τη ΣΑΜ και στηρίχτηκε από όλες τις παρατάξεις τις Αριστεράς.

Κώστας Πίττας, σύνεδρος με τη Συσπείρωση Αριστερών Μηχανικών