Έξω οι φασιστοχαφιέδες από το Συνδικάτο

να πετάξουν έξω από το Συνδικάτο τους τούς φασίστες οδηγούς που την πρώτη μέρα της 48ωρης Πανεργατικής την περασμένη βδομάδα καταγράφηκαν σε τηλεοπτικό βίντεο με λοστούς στα χέρια να συνεργάζονται με τα ΜΑΤ της Βουλής. Το αίτημα για άμεση διαγραφή τους και μαζί, όλης της παράταξης “Σύνδεσμος Οδηγών” στην οποία συμμετέχουν, πρέπει να διατυπωθεί επίσημα από τις αριστερές δυνάμεις στο χώρο, να ακουστεί δυνατά από τη βάση των εργαζόμενων και να επιβληθεί στην ηγεσία του ΔΣ του Συνδικάτου.

Η αγωνία της συγκεκριμένης ακροδεξιάς παράταξης να προλάβει μια τέτοιου είδους πρωτοβουλία, εκφράζεται στο δελτίο τύπου που έστειλε προς τα ΜΜΕ και κοινοποίησε στα μέλη της Διοίκησης του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΑ: “Τις τελευταίες μέρες είδαμε δημοσιεύματα που παρουσιάζουν συναδέλφους μας ως κουκουλοφόρους - παρακρατικούς - μέλη της Χρυσής Αυγής. Αποσαφηνίζουμε ότι, ο συνδυασμός μας δεν έχει καμία κομματική ταυτότητα -ως εκ τούτου- όλα τα προαναφερόμενα είναι ψευδή, συκοφαντικά και δυσφημούν τον συνδυασμό μας χωρίς να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα” αναφέρει. Μόνο “ψευδές και συκοφαντικό” όμως δεν είναι το γεγονός ότι ο Αποστόλης Σουκαράς -ένας εκ των πρωταγωνιστών στο βίντεο που αμέσως μετά το γεγονός ως “γνήσιος Ελληνας και πατριώτης” γύρισε όλα τα κανάλια και για να σώσει το τομάρι του- εκπροσωπούσε για μεγάλο χρονικό διάστημα τον “Σύνδεσμο Οδηγών” στο ΔΣ του Συνδικάτου. Ο ίδιος είχε σηκωθεί σε γενική συνέλευση του κλάδου την περίοδο της απεργίας πείνας των 300 μεταναστών και είχε κάνει ρατσιστική τοποθέτηση εναντίον τους.

Το γεγονός ότι η συγκεκριμένη παράταξη έχει δύο έδρες στο ΔΣ του Συνδικάτου είναι ένας παραπάνω λόγος για την άμεση διαγραφή της. Δεν μπορεί φασίστες συνεργάτες της αστυνομίας να παρουσιάζονται ως ακομμάτιστοι και συνδικαλιστές που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των εργατών. Τώρα που το πραγματικό τους πρόσωπο έχει βγει στην επιφάνεια, είναι ευκαιρία για τους εργαζόμενους στα λεωφορεία να τους ξεφορτωθούν. Θα έχουν τη συμπαράσταση όλων των απεργών της 28-29 Ιούνη.