Στάση και συγκέντρωση ΟΕΝΓΕ 14/7, 24ωρη απεργία ΠΟΕΔΗΝ 20/7

Ηδη μια σειρά Ενώσεις και Γενικές Συνελεύσεις Νοσοκομειακών Γιατρών έχουν αποφασίσει τη συμμετοχή τους στην απεργιακή κινητοποίηση της ΟΕΝΓΕ στις 14/7, οργανώνοντας παράλληλα επιπλέον δράσεις. Η Ενωση Γιατρών Ζακύνθου απειλεί με κλείσιμο του νοσοκομείου αν δεν αποσυρθούν τα μέτρα, η πενταμελής του Ευαγγελισμού οργανώνει συγκέντρωση στα ΤΕΠ την Τρίτη 12/7, η γενική συνέλευση των γιατρών στο νοσοκομείο Νίκαιας έχει αποφασίσει “παραστάσεις διαμαρτυρίας σε διοίκηση νοσοκομείου, διοίκηση 2ης ΥΠΕ και πολιτική ηγεσία του υπουργείου”.

Ενώ στον αγώνα, μαζί με τους γιατρούς, μπαίνουν και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι. Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο Ικαρίας οργανώνει συλλαλητήριο την Τετάρτη 13/7 στο προαύλιο του νοσοκομείου, στις 11πμ, με ταυτόχρονο αποκλεισμό των ταμείων στο νοσοκομείο και το Κέντρο Υγείας Εύδηλου στις 13, 14 και 15/7 αντιδρώντας στη διοικητική συνένωση με το νοσοκομείο Σάμου. Κινητοποίηση στην είσοδο του «Λοιμωδών» Αγίας Βαρβάρας οργανώνει στις 13/7 ο Σύλλογος Εργαζόμενων στο Νοσοκομείο ενάντια στα σχέδια για κλείσιμό του. Αυτό το αγωνιστικό κλιμα ανάγκασε την ΠΟΕΔΗΝ να αποφασίσει την 24ωρη στις 20/7.

“Η επίθεση είναι πολύ μεγάλη αλλά γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό έχουμε τη δύναμη όλοι μαζί να την σταματήσουμε”, μας είπε ο Χρίστος Αργύρης ειδικευόμενος στο Αγλαϊα Κυριακού και μέλος στο ΝΥΣΤΕΡΙ-Πρωτοβουλία ΓΕΝΟΒΑ, “Αυτό δεν μπορεί να γίνει με μία στάση εργασίας και μετά ραντεβού το Σεπτέμβρη όπως αποφάσισε το ΓΣ της ΟΕΝΓΕ, χρειάζεται απεργιακή κλιμάκωση τώρα. Γι' αυτό και σαν ΝΥΣΤΕΡΙ προτείναμε 24ωρη απεργία την Πέμπτη 14/7 αντί για στάση εργασίας και κλιμάκωση αμέσως μετά με 5νθήμερη απεργία 18 με 23 Ιούλη. Θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις να έχει επιτυχία η κινητοποίηση της Πέμπτης ώστε εκεί να διεκδικήσουμε ξανά από την ηγεσία την κλιμάκωση του αγώνα με πρώτο σταθμό τον απεργιακό συντονισμό μας με την ΠΟΕΔΗΝ στις 20/7”.

“Συνάδελφοι η απραξία των συνδικάτων μας όλο αυτό το διάστημα έχει δώσει λάθος μήνυμα στον Λοβέρδο, έχουμε τη δύναμη να τον σταματήσουμε και αυτόν και όλο το συρφετό της τρόικας, που μας ετοιμάζει ακόμα πιο βαθιές περικοπές μισθών, μετατάξεις και απολύσεις”, αναφέρει η προκήρυξη της Πρωτοβουλίας ΓΕΝΟΒΑ - ΝΥΣΤΕΡΙ που μοιράζεται αυτές τις μέρες στα νοσοκομεία.

Ο αγώνας στα χέρια μας

“Μόνη εγγύηση να πάρουμε τον αγώνα στα χέρια μας για να αναγκάσουμε και τις ηγεσίες να κινηθούν διαφορετικά. Σε κάθε νοσοκομείο και κλινική να φτιάξουμε απεργιακές επιτροπές που να πάρουν την πρωτοβουλία να ενεργοποιήσουν τη βάση και να οργανώσουν κάθε νοσοκομείο για την σκληρή αντιπαράθεση με τα σχέδια του υπουργείου.

Να προχωρήσουμε άμεσα σε κοινές γενικές συνελεύσεις σε κάθε νοσοκομείο ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και να αποφασίσουμε αγωνιστικές απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας όλοι μαζί, συντονίζοντας τα νοσοκομεία από τα κάτω, νοσοκομείο το νοσοκομείο αν χρειαστεί. Σε αυτή τη σύγκρουση δε θα είμαστε μόνοι μας, όχι μόνο γιατί το ΕΣΥ ανήκει σε όλους τους εργαζόμενους που ξέρουν καλά τι σημαίνει η διάλυσή του και η αντικατάστασή του από τα νοσοκομεία εταιρείες που φαντάζεται ο Λοβέρδος και ο συρφετός των σοφών της αγοράς τύπου Λιαρόπουλου, Μόσιαλου, αλλά και γιατί η αντίσταση των εργαζόμενων γενικεύεται παντού, το έδειξε η 48ωρη γενική απεργία, η σύγκρουση στο Σύνταγμα αυτές τις μέρες και το μήνυμα ότι συνεχίζουμε μέχρι να σαρώσουμε τα μνημόνια της χρεοκοπίας. Εμπρός για γενικές συνελεύσεις, απεργιακές επιτροπές και αποφάσεις για απεργία διαρκείας”. Η συνέλευση των εργαζόμενων στο ΓΝ Πατησίων (βλέπε δίπλα) έδειξε ότι οι προτάσεις του ΝΥΣΤΕΡΙΟΥ για κλιμάκωση του αγώνα είναι ρεαλιστικές.