Εκδηλώσεις ΑΝΤΑΡΣΥΑ

Νέος κόσμος που ερχόταν για πρώτη φορά σε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ έδωσε το παρών την προηγούμενη Τετάρτη στο θέατρο Αλέκα στου Ζωγράφου φέρνοντας μαζί του το στίγμα της περιόδου στην οποία βρισκόμαστε.

Από τους εισηγητές, ο Χρήστος Τουλιάτος μετέφερε τα βήματα πολιτικής συνειδητοποίησης και συλλογικής αυτοπεποίθησης που κερδήθηκαν καθ’ όλη την διάρκεια της κινητοποίησης του Συντάγματος και του κινήματος των πλατειών. Ο Δημήτρης Γεωργάκης εξήγησε το βαθύ ρήγμα που δημιούργησε η 15/6, αλλά κυρίως η 28-29/6 οδηγώντας το πολιτικό σκηνικό της χώρας σε πρωτοφανή κρίση. Η Νίκη Αργύρη επέμεινε στην αναγκαιότητα εμπλοκής του δυναμικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην οργάνωση των μαχών, αλλά και της συμπαράστασής τους.

«Πρέπει το επόμενο διάστημα να κάνουν με υπομονή και επιμονή την δουλειά του μυρμηγκιού. Να βρεθούμε έξω από κάθε χώρο που ξεκινάει κινητοποιήσεις και να οργανώσουμε την συμπαράσταση», τόνισε η Ράνια Νενεδάκη, Δημοτική Σύμβουλος με το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου σε μια από τις πάνω από 10 τοποθετήσεις που ακολούθησαν τις εισηγήσεις. «Στου Ζωγράφου έχουμε την μεγαλύτερη Πανεπιστημιούπολη της χώρας, το μεγαλύτερο συγκρότημα νοσοκομείων της χώρας στο Γουδί, σχολεία, εφορίες. Πρέπει να μάθουμε να παρεμβαίνουμε στους εργασιακούς χώρους της περιοχής μας. Δεν είναι αρκετές οι διακηρύξεις. Ο κόσμος κοιτάει προς τα εμάς και εμείς πρέπει να βρεθούμε στην πρώτη γραμμή της μάχης. Για όσους τάσσονται στις γραμμές της επαναστατικής αριστεράς οι συνθήκες που ζούμε είναι οι συνθήκες που χρόνια περιμέναμε».

Κυριάκος Μπάνος

ΙΛΙΟΝ

Την Τετάρτη 6 Ιούλη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ από τις περιοχές Ίλιον-Πετρούπολη-Καματερό στην κεντρική πλατεία στο Ίλιον με θέμα «Οικονομική και πολιτική κρίση, η απάντηση της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς». Ομιλητές ήταν η Όλγα Κοσμοπούλου, συνδικαλίστρια στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και ο Παντελής Παναγιωτακόπουλος, φαντάρος.

Η Όλγα αναφέρθηκε κυρίως στις αντιστάσεις μέσα στα νοσοκομεία προσπαθώντας να εξηγήσει γιατί η πάλη ενάντια στο Μεσοπρόθεσμο και για τη διαγραφή του χρέους μπορεί να σώσει τα νοσοκομεία, ενώ η πολιτική του Μεσοπρόθεσμου θα τα διαλύσει. Επισήμανε ακόμα τις προσπάθειες που γίνονται από τα κάτω, από γιατρούς και νοσηλευτές για να σώσουμε το ΕΣΥ. Ο Παντελής έφερε την εικόνα από τις πλατείες και άλλων πόλεων και τόνισε ότι οι πλατείες και το εργατικό κίνημα δεν είναι αντιπαραθετικές, αλλά αποτελούν ένα εκρηκτικό μείγμα, όπως φάνηκε και στη 48ωρη απεργία.

80 άτομα παρακολούθησαν τη συζήτηση όπου έγιναν παρεμβάσεις και ερωτήσεις σε σχέση με το τι θα γίνει αν βγούμε από το ευρώ, αν η αριστερά είναι στο ύψος των περιστάσεων, για ποια κοινωνία παλεύουμε.

Μιχάλης Βερβέρης