ΛΟΙΜΩΔΩΝ - ΑΓ. ΒΑΡΒΑΡΑ

Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκαν πλήθος κόσμου, σωματεία και συνδικάτα της περιοχής, οι λαϊκές συνελεύσεις Αιγάλεω-Χολαργού, τοπικοί φορείς, βουλευτές κα. Συγκεντρώθηκαν πάνω από 400 άτομα. Σε συζητήσεις που γίνονταν αλλά και από τις τοποθετήσεις εργαζομένων της περιοχής και συνδικαλιστών ήταν φανερή η αγωνία για την τύχη του νοσοκομείου το οποίο έχει περιθάλψει άπειρο κόσμο της γειτονιάς και με ιστορία πολλών χρόνων (ήταν νοσοκομείο για χανσενικούς και μάλιστα το προσωπικό έμενε σε καραντίνα από 10 μέρες έως 1 μήνα μαζί με τους αρρώστους).

Η συνέχεια των κινητοποιήσεων ήταν την Παρασκευή 15/7 που γύρω στα 70 άτομα, εργαζόμενοι του νοσοκομείου και συμπαραστάτες, με λεωφορεία κατέθηκαν στο υπουργείο Υγείας για διαμαρτυρία στον υπουργό.

Στις ήδη χτυπημένες από τα μνημόνια γειτονιές των Δυτικών, η υγεία περνά στα είδη πολυτελείας. Μόλις δύο νοσοκομεία, Αττικό και Δυτικής Αθήνας, υπάρχουν στις περιοχές που μένουν εκατομμύρια εργαζόμενοι και νεολαίοι οι οποίοι βλέπουν την κυβέρνηση να δίνει δις σε τράπεζες και κλείνει νοσοκομεία και σχολεία. Η μαζικότητα των κινητοποιήσεων δείχνουν την δυναμική που υπάρχει και τη διάθεση του κόσμου της γειτονιάς να παλέψει ενάντια στα κλεισίματα και στην υποβάθμιση της ζωής τους.

Η απόφαση της ηγεσίας του Σωματείου (που πρόσκειται στο ΠΑΜΕ) να μην οργανώσει τη συμμετοχή των εργαζομένων στην πρωινή απεργιακή συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 20/7 μαζί με τα άλλα νοσοκομεία είναι διασπαστική.

Είναι κρίμα η ηγεσία του Σωματείου να βάζει την επιτυχία του συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ για την Υγεία, το απόγευμα της ίδιας μέρας, πάνω από τον αγώνα για να μην κλείσει το νοσοκομείο. Οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Μιχάλης Θεοδωράκης