«Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει»

Η Ράνια, φοιτήτρια, ο Δημήτρης, φοιτητής και ο Βαγγέλης, μαθητής, όλοι μέλη του ΣΕΚ, δέχθηκαν την απρόκλητη φραστική επίθεση ομάδας αστυνομικών στα στενά γύρω από την πλατεία Κάνιγγος, όταν τους περικύκλωσαν και με δικαιολογία την εξακρίβωση στοιχείων τους έψαξαν τις τσάντες. Αφού βρήκαν εφημερίδες, περιοδικά και προκηρύξεις, τους τα αφαίρεσαν και άρχισαν με απρεπείς εκφράσεις να τους βρίζουν για την πολιτική τους δράση. Δύο από τους συντρόφους προσήχθησαν τελικά στη ΓΑΔΑ λόγω του ότι δεν είχαν τις ταυτότητές τους μαζί.

Φθηνές δικαιολογίες! Η πραγματική τους προσπάθεια είναι να εκφοβίσουν την νεολαία και τον εργαζόμενο κόσμο από το να βρεθεί στους δρόμους και να παλέψει τις πολιτικές των μνημονίων. 

«Προσπάθησαν να μας προκαλέσουν με βρισιές, αλλά εμείς δεν πέσαμε στην παγίδα. Τους αποδείξαμε μέχρι τελευταία στιγμή πως όσο το δίκιο είναι με το μέρος μας τόσο αυτοί θα αναγκάζονται να γίνονται ακόμα πιο τραμπούκοι. Η τρομοκρατία τους δεν μας φοβίζει, μας εξοργίζει και μας δυναμώνει», τόνισε στην ΕΑ ο σ. Δημήτρης, που μαζί με τον σ. Βαγγέλη και μετά από παρεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν από την μεριά του ΣΕΚ, αφού κρατήθηκαν για πάνω από τρεις ώρες, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν τα μεσάνυχτα.