Εξορμήσεις παντού

Σε αυτήν την κατεύθυνση ήδη έγιναν εξορμήσεις με την προκήρυξη που καλούσε στο συλλαλητήριο 24/8 σε μια σειρά από χώρους: Στη συγκέντρωση των εργαζόμενων στην ΕΡΤ και στην απεργιακή συγκέντρωση των ξενοδοχοϋπάλληλων την περασμένη Τρίτη, σε γειτονιές στου Ζωγράφου, τα Εξάρχεια, το Γκάζι και στη Φοιτητική Λέσχη στην Ιπποκράτους.

Ο Άγγελος Μιχαηλίδης, φοιτητής Παντείου, που συμμετείχε στην εξόρμηση που έγινε στην ΕΡΤ, μας μεταφέρει:«Πήγαμε στη συνέλευση της ΕΡΤ, όπου υπήρχε μεγάλη συμμετοχή λόγω της επίθεσης που δέχονται και μοιράσαμε την προκήρυξη της Πρωτοβουλίας και οι εργαζόμενοι μας υποδέχτηκαν θερμά. Στη συνέχεια τη συνέλευσή τους χαιρέτησε η Ζαμπία Κατσανεβάκη, διοικητικός από το Πολυτεχνείο που τόνισε ότι η επίθεση δεν αφορά μόνο τους φοιτητές και τους εργαζόμενους και εκπαιδευτικούς, αλλά ολόκληρη την οικογένεια είτε οικονομικά, είτε μορφωτικά και κάλεσε σε κοινό αγώνα, παίρνοντας στο τέλος το χειροκρότημα της συνέλευσης.

Δύο χρόνια τώρα οι επιθέσεις είναι βαρύτατες και σκοπεύουν σε κάθε τομέα ξεχωριστά, προσπαθώντας να στρέψουν τον ένα εργαζόμενο εναντίον του άλλου. Ηρθε η ώρα να χτυπήσουν την Παιδεία με τον πιο βάρβαρο τρόπο, είναι πέντε φορές σαν την επίθεση για το άρθρο 16 και γι’ αυτό πρέπει να έχουμε καταλήψεις ανάλογες με τότε κι ακόμα πιο δυναμικές. Πρέπει αυτό να το δείξουμε με την πρώτη μέρα των εγγραφών, ώστε οι πρωτοετείς να μπούνε σε κατειλημμένες σχολές και να προχωρήσουμε άμεσα σε καταλήψεις διαρκείας και σε συντονισμό με όσους παλεύουν».