Η απόλυση στη Βιβλιοσυνεργατική δεν θα περάσει

«Εργάζομαι 15 χρόνια στην εταιρία. Σήμερα η διοίκηση από τη μία λέει πως δεν ανταποκρινόμουν στις εργασιακές μου υποχρεώσεις, και από την άλλη πως καταργεί τη θέση στην οποία εργαζόμουνα. Και τα δύο είναι ψέματα. Κατ´ αρχήν οι συνάδελφοί μου γνωρίζουν καλά την ποιότητα της δουλειάς μου. Εξάλλου δεν μπορεί να ανακάλυψαν πως δεν κάνω για τη δουλειά 15 χρόνια μετά. Από την άλλη αμέσως μετά την απόλυσή μου προσέλαβαν άλλη εργαζόμενη. Το συμπέρασμα που βγάζω είναι πως η απόλυσή μου έχει εκδικητικό χαρακτήρα αφού δεν δεχόμουνα να γίνω το τσιράκι των διευθυντών και από την άλλη ήθελαν να τεστάρουν τις αντιστάσεις των εργαζόμενων. Μέσα στους προηγούμενους μήνες είχαν γίνει άλλες δύο απολύσεις. Εκτός από κάποιες σποραδικές αντιδράσεις δεν υπήρξε ουσιαστική απάντηση. Μετά το σημερινό όμως είναι σίγουρο πως θα το ξανασκεφτούν σοβαρά για να προχωρήσουν σε άλλες τέτοιες κινήσεις».

Στην μονάδα η οποία θεωρείται από τις πλέον κερδοφόρες στην περιοχή εργάζονται πάνω από 40 εργαζόμενοι, οι οποίοι στο σύνολό τους μαζεύτηκαν στο προαύλιο του εργοστασίου για να περιφρουρήσουν την κινητοποίηση και να συζητήσουν για την συνέχεια. 

«Η σημερινή μας κινητοποίηση έχει ως βασικό αίτημα την ανάκληση της απόλυσης της Ντίνας», ανέφερε ο Δημήτρης Αργυροκαστρίτης εργαζόμενος στο εργοστάσιο και υποψήφιος για το ΔΣ της Ενωσης Λιθογράφων με την Πρωτοβουλια ΓΕΝΟΒΑ. «Όμως θα πρέπει να καταλάβουμε πως σε στιγμές κρίσης αυτές οι επιθέσεις θα πυκνώσουν. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα πως δεν θα επιτρέψουμε καμιά αλλαγή των εργασιακών μας σχέσεων. Δεν θα επιτρέψουμε μειώσεις προσωπικού. Δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα. Η εργοδοσία νομίζει πως οι εργαζόμενοι δεν θα μιλήσουν. Εμείς τους αποδεικνύουμε το αντίθετο. Πρέπει να οργανώσουμε την αντίστασή μας σε όλα αυτά που έρχονται. Να συζητήσουμε τους τρόπους πίεσης προς την διοίκηση, και να οργανώσουμε τόσο την συμμετοχή μας στην πανεργατική στις 20 Μάη, με περιφρούρηση και του εργοστασίου και των γραφείων της διοίκησης (Φειδίου 18)».

Οι εκλογές των Λιθογράφων συνεχίζονται και αυτή την εβδομάδα