Χωρίς βιβλία!

Ακόμα και η «σκληρή» Υπουργός αναγκάστηκε να ζητήσει συγνώμη σε συνέντευξη της την Δευτέρα 5 Σεπτέμβρη για το «αλαλούμ με τα βιβλία», όπως το ονόμασε ο Τύπος. Όμως, ούτε οι συγνώμες της Διαμαντοπούλου φτάνουν, ούτε απλώς υπάρχει κάποια καθυστέρηση. Το πραγματικό ζήτημα είναι ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει δραστικά τα μέτρα που έχει υποσχεθεί στην τρόικα και στα αφεντικά.

Η ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας είναι ενδεικτική: «Τα λόγια είναι περιττά…Οι μαθητές, σε λίγες ημέρες που θα πάνε στα σχολεία , δε θα έχουν βιβλία.

Οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε συνδυασμό με την ολιγωρία – αδιαφορία και τη διοικητική απορρύθμιση δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα που οδηγεί την εκπαίδευση σε επικίνδυνους δρόμους.

Αν λάβουμε υπόψη μας τις ανακοινώσεις του Υπουργείου που μετακυλίει τις ευθύνες του και δίνει «εντολές» στους Περιφερειακούς Διευθυντές και στους Διευθυντές εκπαίδευσης για να διανεμηθούν στους μαθητές, με ευθύνη, μάλιστα, των Συλλόγων Διδασκόντων και των Δ/ντών Σχολικών Μονάδων – αντί βιβλίων – dvd και φωτοτυπίες... τότε το θέμα γίνεται τραγικό.

Η προκλητική στάση του Υπουργείου μεγαλώνει ακόμα περισσότερο ύστερα από τις αποκαλύψεις του Τύπου ότι προχώρησε με σκανδαλώδη τρόπο (καθυστέρησε πολύ την προμήθεια με κανονικό διαγωνισμό) σε απευθείας ανάθεση στην προμήθεια του χαρτιού με πολλαπλάσια τιμή !!!».

Είναι η ώρα τα εκπαιδευτικά συνδικάτα να κινηθούν απεργιακά στο πλευρό των φοιτητικών καταλήψεων για να σώσουμε τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, να ξεφορτωθούμε κυβέρνηση και τρόικα.