ΟΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ: Μαζί με τους εργάτες! Μέχρι τη νίκη!

Φοιτητές και εκπαιδευτικοί συντονίζονται για να παλέψουν ενάντια στη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν παιδείας τόσο στα σχολεία, όσο και στις σχολές. Το συλλαλητήριο της Πέμπτης μπορεί να αποτελέσει σκαλοπάτι για ένα μονιμότερο συντονισμό.

Την προηγούμενη Πέμπτη 15/9 η διαδήλωση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια ήταν μαζική, με παλμό και με συνεχή συνθήματα για τον περαιτέρω συντονισμό με τους μαθητές και τους εργαζόμενους.

Πρώτο και μαζικότερο, το μπλοκ των σχολών του Πολυτεχνείου με το μεγάλο πανό που θυμίζει τι κατάφεραν με την ψήφο τους οι 250 βουλευτές που στήριξαν το νόμο-έκτρωμα της Διαμαντοπούλου: 300 καταλήψεις πανελλαδικά.

Μαζική παρουσία είχαν ακόμα οι καταλήψεις από τη Νομική, το Οικονομικό και το Πολιτικό, από το Πανεπιστήμιο Πειραιά, από το Πάντειο, από τη Γεωπονική, από την ΑΣΟΕΕ, από τη Φιλοσοφική, από το Μαθηματικό και το Φυσικό.

Ο Μάριος Κούνας, φοιτητής Κοινωνιολογίας από το Πάντειο μας είπε: «Αποφασίσαμε για κατάληψη στις 29 Αυγούστου, πέντε μέρες μετά την ψήφιση του νόμου στη Βουλή από την κυβέρνηση, τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ. Βρισκόμαστε αισίως στην τρίτη εβδομάδα κατάληψης σε έναν ανυποχώρητο αγώνα που έχουμε κηρύξει ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης που αφορά την παιδεία, όσο και στη συνολική πολιτική που κλείνει τα σχολεία, που τους αφήνει χωρίς βιβλία, που απολύει εργαζόμενους. Όσον αφορά στα πανεπιστήμια, επιτρέπει στις επιχειρήσεις και τους μάνατζερ να μπαίνουν μέσα και να καθορίζουν από το περιεχόμενο των σπουδών μας μέχρι τις συνθήκες εργασίας μας στο μέλλον. Είμαστε αποφασισμένοι να μην σταματήσουμε αυτόν τον αγώνα. Μέχρι τελικής πτώσης, μέχρι να πέσει αυτή η κυβέρνηση, μέχρι να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, αλλά και μέχρι τελικά να φτάσουμε σε μια καλύτερη κοινωνία».

Με πανό ακόμα συμμετείχαν οι καταλήψεις Ιατρικής-Οδοντιατρικής, Βιολογικού-Πληροφορικής-Χημικού, του τμήματος Τουρκικών Σπουδών, της Φαρμακευτικής, του Παιδαγωγικού-Νηπιαγωγών και της ΣΓΤΚΣ από το ΤΕΙ Αθήνας.

Σε όλη τη διάρκεια της πορείας μέχρι το Σύνταγμα οι φοιτητές καλούσαν όλο τον κόσμο που παρακολουθούσε τη διαδήλωση να ενωθεί μαζί τους. «Το κίνημα δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις, καλούμε τα σχολεία να κάνουν καταλήψεις» ήταν το καινούργιο σύνθημα που ακουγόταν σε πολλά μπλοκ, ενώ πολύ συχνά φώναζαν «Φοιτητές, εργατιά μια φωνή και μια γροθιά».

Εντυπωσιακή ήταν η εικόνα στο Σύνταγμα όταν όλα τα μπλοκ των φοιτητών παρατάχθηκαν απέναντι από τη Βουλή με τραγούδια, χειροκροτήματα και συνθήματα. Στη συνέχεια η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το Πολυτεχνείο. Βίντεο από την κινητοποίηση μπορείτε να βρείτε στο www.sekonline.gr

Διαβάστε επίσης

Κάλεσμα αγώνα του Συντονιστικού Καταλήψεων

Εξορμήσεις Καταλήψεων

Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης

Οι φοιτητές συζητούν για τον Μαρξ

ΔΕΠ

ΟΛΜΕ - ΔΟΕ: Εμπρός για απεργία σε όλη την Παιδεία

Ανυπότακτη Πετρούπολη