ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ: Απεργία διαρκείας

Η απόφαση για απεργία διαρκείας στο ΜΕΤΡΟ βγήκε με συντριπτική πλειοψηφία στην έκτακτη Γενική Συνέλευση του ΣΕΛΜΑ, του μεγαλύτερου Σωματείου στο χώρο, την περασμένη Παρασκευή 16/9. Στις κάλπες που στήθηκαν στη συνέλευση, το 95,5% των εργαζόμενων ψήφισε υπέρ της πρότασης για 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες.

Στις περσινές απολύσεις 250 εργαζόμενων του ΜΕΤΡΟ των οποίων οι συμβάσεις δεν ανανεώθηκαν, στις επιθέσεις του “νόμου Ρέππα” που ψηφίστηκε τον περασμένο Φλεβάρη και μιλά για κατάργηση ΣΣΕ και Κανονισμών Προσωπικού, στις άγριες περικοπές μισθών και επιδομάτων, η ανακοίνωση του μέτρου της εργασιακής εφεδρείας ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι. Πάνω από 430 εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν στο κεντρικό αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια για να συμμετάσχουν στη συνέλευση και να υπερψηφίσουν την κεντρική εισήγηση του ΣΕΛΜΑ, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Σωματείου Αντώνης Σταματόπουλος, για απεργία διαρκείας ενάντια στα μέτρα, νέα και παλιά. Η έναρξη της απεργίας θα συνδυαστεί με αποκλεισμό των κεντρικών γραφείων της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ.

Μάχη

“Έφτασε η ώρα για να αποφασίσουμε να δώσουμε τη μεγαλύτερη μάχη από όλες όσες δώσαμε μέχρι τώρα στις αστικές συγκοινωνίες. Ξέρουμε ότι μας έχουν βάλει σε αυτό το λούκι για να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες και οι ευρωπαίοι χρεώνοντας εμάς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μαθητές, όλη την κοινωνία”, αναφέρει η τελευταία ανακοίνωση του ΣΕΛΜΑ, “Ξέρουμε ότι μπορούμε να έχουμε στο πλευρό μας όλη την κοινωνία.”

Με την απόφασή τους, οι εργαζόμενοι του ΜΕΤΡΟ ανοίγουν το δρόμο για να παραλύσουν οι συγκοινωνίες σε ολόκληρη την Αττική. Ηδη το κάλεσμά τους προς τα συνδικάτα των υπόλοιπων ΜΜΜ για απεργιακό συντονισμό ανάγκασε τις ηγεσίες τους να πάρουν θέση και να αποφασίσουν την 24ωρη της Πέμπτης. Η βάση των εργαζόμενων στα άλλα Μέσα χρειάζεται να πιέσει προς την κατεύθυνση της κοινής απεργιακής συνέχειας, απαιτώντας τώρα τη σύγκληση γενικών συνελεύσεων και συγκροτώντας επιτροπές αγώνα σε κάθε αμαξοστάσιο και χώρο που οργανώνουν για την κλιμάκωση. Αυτή τη μάχη θα δώσουν οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία που πάνε σε γενική συνέλευση τη Δευτέρα 26/9.

Διαβάστε επίσης

ΕΡΤ: Όχι στα κλεισίματα και τις απολύσεις

Σε αναβρασμό Υγεία - Πρόνοια

ΑΠΕ

Χ.Κ. Τεγόπουλος

ΟΣΕ

Δήμος Αθήνας

Δομές Ψυχικής Υγείας: 48ωρη απεργία - Όχι στις απολύσεις

Βοήθεια στο Σπίτι