Η αντίσταση θα νικήσει

Το πρόβλημα εστιάζεται κυρίως στη χρήση του δημοσίου από μεγαλοκαρχαρίες που συνδέονται με πολιτικούς και αναλαμβάνουν να διεκπεραιώσουν έργα στα οποία η δαπάνη είναι κοινωνική, αλλά το κέρδος ιδιωτικό. (βλέπε κατασκευαστικές, προμηθευτικές κα).

Η επίθεση του Λοβέρδου στους υπαλλήλους του δημοσίου, πέρα από την επιθυμία της διαίρεσης των εργαζομένων, έχει σκοπό τις «διαρθρωτικές» αλλαγές, σύμφωνα με τη σχολή του Σικάγου και τις θεωρίες του Φρίντμαν, προκειμένου να ιδιωτικοποιηθούν όλες οι υπηρεσίες (υγεία, πρόνοια κλπ) για να οπισθοχωρήσει η κοινωνία σε προ Τρικούπη εποχές (βλέπε πλ. Κλαυθμώνος), να εξαφανιστεί η παρέμβαση του κράτους και να δημιουργηθεί το απαραίτητο σοκ που διαλύει τον κοινωνικό ιστό και επιφέρει μεγάλα κέρδη στις πολυεθνικές εκτινάζοντας την ανεργία και την φτώχεια, μετατρέποντας ολόκληρους λαούς σε παρίες. Δεν είναι τυχαίο που στην κρίσιμη αυτή στιγμή, ο ΓΑΠ προσκάλεσε τον Τζέφρυ Σακς, αρχιτέκτονα των ιδιωτικοποιήσεων του πλούτου των λαών στην πρώην ΕΣΣΔ.

Αποδεδειγμένα και κατά συρροή 10 ή και περισσότεροι απατεώνες εξαπατούν 10.000.000 πολίτες, ενώ ακόμα και οι προσληφθέντες με αδιαφανείς διαδικασίες είναι αποτέλεσμα της δικής τους δράσης και συγχρόνως θύματά τους. Τέλος, στις χώρες που μετά από αιματηρούς αγώνες επιβλήθηκε τελικά το «φάρμακο των διαρθρωτικών αλλαγών», επανεκκίνηση της οικονομίας έγινε τελικά από τους τομείς εκείνους που η μαζική αντίσταση εμπόδισε να ιδιωτικοποιηθούν και όχι από την επιτυχία του φαρμάκου, όπως διατείνονται οι υποστηρικτές των αγορών.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι εργάζονται με αυταπάρνηση προκειμένου να υπερκαλύψουν τις άδειες οργανικές θέσεις και την έλλειψη της υλικοτεχνικής υποδομής, υποφέροντας από χρόνιες επαγγελματικές ασθένειες, λοιδορούμενοι και καθυβριζόμενοι για το κοινό καλό. Στις προσπάθειες κατακερματισμού του εργατικού κινήματος θα απαντήσουμε με κοινούς μαζικούς αγώνες που θα τσακίσουν τα όνειρα του Λοβέρδου και τις επιθέσεις του καπιταλισμού. Η αντίσταση θα νικήσει.

Αγωνιστική Κίνηση Δικαστικών Υπαλλήλων