Κάτω τα χέρια από την ΕΡΤ

Μετά τις καθημερινές στάσεις εργασίας που κήρυξε η ΠΟΣΠΕΡΤ την περασμένη εβδομάδα, οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ πραγματοποιούν νέα στάση εργασίας 6μμ-11μμ την Πέμπτη 29/9 συμμετέχοντας μαζί με τους υπόλοιπους εργαζόμενους των “υπό διάλυση” Οργανισμών του Δημοσίου στην συγκέντρωση στην Κλαυθμώνος και τη συναυλία στο Σύνταγμα.

“Τη Δευτέρα 26/9 οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ προχωρήσαμε σε νέα γενική συνέλευση με την κάλυψη και της ΕΣΗΕΑ”, μας είπε ο Νάσος Μπράτσος, μέλος της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων που έχει δημιουργηθεί τις τελευταίες βδομάδες στο χώρο.

“Ηταν μία μαζική συνέλευση που όμως, ενώ καταδίκασε την εφεδρεία και τις απολύσεις απαιτώντας να μην προχωρήσει η επίθεση, δεν κατάφερε να πάρει αποφάσεις απεργιακής κλιμάκωσης. Από τη μία αναλώθηκε στο νομικό-θεσμικό κομμάτι της υπόθεσης, στο πώς δηλαδή αντιμετωπίζουμε την περίπτωση που μας έρθουν τα χαρτιά της εφεδρείας, στο αν η Διοίκηση της ΕΡΤ έχει στείλει λίστες κλπ. Από την άλλη, μονοπώλησε τη συζήτηση η τηλεοπτική εκπομπή με θέμα την υπεράσπιση της ΕΡΤ που έχουμε αποφασίσει να κάνουμε την Παρασκευή, που είναι μεν μια προσπάθεια να ακουστούμε, αλλά από μόνη της δε θα φέρει τη νίκη.

Από τη μεριά μας υποστηρίξαμε ότι η ιστορία με τις εφεδρείες δεν προχωρά γιατί ο κόσμος σε όλους τους Οργανισμούς αντιστέκεται με απεργίες και καταλήψεις και πώς το ίδιο πρέπει να κάνουμε κι εμείς. Ο νέος πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ μίλησε γενικά και αόριστα για ‘πρωτοβουλίες’ που θα πάρει το νέο ΔΣ, κάλεσε τον κόσμο να καταθέσει ‘πρωτότυπες’ προτάσεις αλλά ο ίδιος πρόταση δεν κατέβασε. Τέλος, η συνέλευση στήριξε ψήφισμα κατά της παρουσίας -μετά την αιφνιδιαστική παρέμβαση των φοιτητών το βράδυ της Κυριακής- των ΜΑΤ έξω από την ΕΡΤ και ζητά την αποχώρησή τους.

Συμμετέχουμε μαζικά στη συγκέντρωση και συναυλία της Πέμπτης, οργανώνουμε τις δύο πανεργατικές που έχουμε μπροστά μας στις οποίες πρέπει και η ΠΟΣΠΕΡΤ και το Διασωματειακό των ΜΜΕ να αποφασίσουν ότι συμμετέχουμε -και να μην υποκύψουν όπως συνηθίζουν στις πιέσεις και τα απεργοσπαστικά επιχειρήματα ότι πρέπει να μεταδώσουμε την κινητοποίηση- και συνεχίζουμε την προσπάθεια για να κλιμακώσουμε με απεργία διαρκείας, κατάληψη της ΕΡΤ και μετάδοση απεργιακού προγράμματος, για να έχουν νόημα και οι εκπομπές”.

Η Πρωτοβουλία Εργαζόμενων καλεί την Τρίτη 4 Οκτώβρη, στις 2.30μμ, συγκέντρωση στη είσοδο του Ραδιομεγάρου ενάντια στην συνεδρίαση της Διοίκησης της ΕΡΤ που, όπως έγινε γνωστό, θα συζητήσει τις “διαρθρωτικές αλλαγές” που προωθεί η κυβέρνηση.

Διαβάστε επίσης

...και όλους τους δημόσιους οργανισμούς

ΕΣΗΕΑ: Απέκτησε Προεδρείο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Πάει για απεργία