ΧΑΝΙΑ

Η συνέχεια ήρθε την προηγούμενη Τρίτη, όταν 15 άτομα επιτέθηκαν στην κατάληψη του ΤΕΙ. Φωνάζοντας  «σπουδάζετε 15 χρόνια, θα σας θάψουμε, φύγετε από εδω», κατέβασαν το πανό της κατάληψης και χτύπησαν πέντε σπουδαστές, δύο απ'αυτούς πήγαν στο νοσοκομείο με τραύματα στο κεφάλι.

Η συνεργασία της κυβέρνησης με το ΛΑΟΣ για την ψήφιση του νόμου-πλαίσιο και την κατάργηση του ασύλου έδωσε φτερά στους τραμπούκους νεοναζί να χτυπήσουν τους αγώνες ενάντια στο μνημόνιο, όπως και στη 48ωρη γενική απεργία στις 28-29 Ιούνη. Η απάντηση ήρθε με το αντιφασιστικό συλλαλητήριο που κάλεσαν την Παρασκευή 30/9 οι φοιτητικοί σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης και του ΤΕΙ. Η ΚΕΕΡΦΑ στήριξε το συλλαλητήριο και κάλεσε τα σωματεία, την μαθητική κοινότητα, τους μαζικούς φορείς να καταδικάσουν τις επιθέσεις και να συμμετέχουν.

Στην πορεία προπορεύονταν μπλοκ των φοιτητών «Καμιά ανοχή στις τραμπούκικες επιθέσεις-κάτω τα χέρια από το άσυλο» και ακολουθούσε η ΚΕΕΡΦΑ με πανό  «Κάτω τα χέρια απο το άσυλο-Εξω οι φασίστες απο τις γειτονιές». Τα συνθήματα ενάντια στους φασίστες και το νόμο-πλαίσιο ακούστηκαν δυνατά στους δρόμους της συνοικίας της Χαλέπας, δείχνοντας ότι οι φασίστες είναι ανεπιθύμητοι και το φοιτητικό κίνημα της πόλης δεν τρομοκρατείται. Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί όλους τους δημοκράτες των Χανίων στις 15 Οκτώβρη στην εκδήλωση «Η Νορβηγια προειδοποεί-Καμιά ανοχή στους νεοναζί» να συζητήσουμε για την αντιφασιστική πάλη μέσα στην κρίση του συστήματος» και στη συναυλία που θα ακολουθήσει.

Γιώργος Μαλινάκης