ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Πολλά τμήματα του δήμου, όπως οι πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, το Δημοτικό Ωδείο και άλλα δεν μπορούν να ξεκινήσουν να προσφέρουν υπηρεσίες στους δημότες λόγω έλλειψης προσωπικού. Συγκεκριμένα είχαν ζητήθει οι εγκρίσεις για 107 εργαζόμενους για την λειτουργία όλων των τμημάτων και η Περιφέρεια ενέκρινε μόλις 10 θέσεις. Μετά και από δική μας πίεση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο η Διοίκηση του δήμου αναγκάστηκε να απορρίψει αυτές τις θέσεις και να προχωρήσει σε διεκδικήσεις όλων των θέσεων.

Πρόταση δική μας και στο δημοτικό Συμβούλιο αλλά και στην ανοιχτή σύσκεψη ήταν να παρθούν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες κινητοποιήσεων και ενημέρωσης των δημοτών ώστε όλοι μαζί να παλέψουμε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και υπηρεσίες.

 Δεν υπήρξε καμία συγκεκριμένη απάντηση και δέσμευση από το υπουργείο, και ο συγκεντρωμένος κόσμος συζήταγε ότι πρέπει να παρθούν πιο δραστικές πρωτοβουλίες και να συνεχίσουμε με την συμμετοχή στην απεργία στις 5/10 αλλά να δώσουμε και συνέχεια. Εμείς συζητάμε με τους εργαζόμενους την προοπτική της απεργίας διαρκείας και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο διεκδικούμε την πολιτική απεργία και το κλείσιμο του δήμου με απόφαση του Δημ. Συμβουλίου.

Για την συνέχεια υπάρχει ανοιχτή συγκέντρωση στην πλατεία Ηρώ στις 10/10, κλείσιμο του δήμου μια ημέρα ανάμεσα στις 10 και τις 19 Οκτώβρη και συμμετοχή στην απεργία στις 19/10. Από την δική μας πλευρά πιέζουμε για να υπάρξει συντονισμός και με άλλους δήμους και σωματεία που φυσικά έχουν τα ίδια προβλήματα.

Κατερίνα Πατρικίου, Δημοτική Σύμβουλος Πετρούπολης