ΑΘΗΝΑ: Ο δήμαρχος Γ. Καμίνης, συνήγορος της κυβέρνησης των απολύσεων και της καταστολής

Πρόκειται για ξεδιάντροπη υποστήριξη της κυβερνητικής πολιτικής που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από τα συνδικάτα που προχώρησαν στην μεγαλειώδη απεργία στις 5 Οκτώβρη και σε καταλήψεις Υπουργείων.

Αν μπορούσε να εγκαταλείψει για λίγο το πολυτελές γραφείο του στην Λιοσίων 22 και να διακόψει έστω για λίγο την διαρκή συνεργασία με τους καλοπληρωμένους συμβούλους του, αν μπορούσε να έδινε λίγο χρόνο για να περπατήσει στις γειτονιές, να επισκεφθεί εργασιακούς χώρους, ίσως θα φτάνανε στα αυτιά του οι κραυγές διαμαρτυρίας για τα ισοπεδωτικά μέτρα της κυβέρνησης που η δυσοσμία τους υπερκαλύπτει αυτήν των σκουπιδιών που στοιβάζονται στους κάδους.

Ας σταματήσει λοιπόν να παριστάνει τον σωτήρα όταν δεν του το ζητάνε και να γυρνάει την πλάτη όταν του ζητάνε να στηρίξει τις υπηρεσίες και τους ανθρώπους που δουλεύουν σε αυτές.

Δεν μπορεί να τρέχει στα εισαγγελικά γραφεία, την μια για τους καταληψίες του Συντάγματος, την άλλη για τους καταληψίες μαθητές και τώρα για τους απεργούς. Αν αυτό προτιμάει να κάνει ας τον προσλάβει επιτέλους ο Χρήστος Παπουτσής στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και να αφήσει τους εργαζόμενους με τα συνδικάτα τους να αγωνιστούν για το δικαίωμα σε αξιοπρεπή εργασία και όχι εφεδρεία, για να υπάρχουν υπηρεσίες και όχι να υπολειτουργούν. 

Πέτρος Κωνσταντίνου, Δημοτικός Σύμβουλος «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας»