ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ: “Εμείς δεν θα κόψουμε το ρεύμα στο φτωχό”

Το νέο διαδιδόταν από τα ραδιόφωνα και τα site και μέσα σε λίγη ώρα η Πειραιώς πλημμύρισε. Πάνω από 1000 συμπαραστάτες από διάφορες γειτονιές της Αθήνας έκλεισαν το ένα ρεύμα της Πειραιώς φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στα χαράτσια και τις περικοπές. Τα αυτοκίνητα που ανέβαιναν και κατέβαιναν την Πειραιώς πέρναγαν κορνάροντας. Άλλοι οδηγοί ακούγοντας πως οι εργαζόμενοι στην ΔΕΗ κατέλαβαν το κτήριο για να μην εκδοθούν τα χαράτσια σταμάταγαν επιτόπου. Ήταν αυτή η αίσθηση πως εδώ γίνεται ένας δίκαιος αγώνας για όλους.

Ήταν μετά τα μεσάνυχτα όταν ανακοινώθηκε πως η διοίκηση της ΔΕΗ άρχισε να τυπώνει τους λογαριασμούς. “Μετά την απαράδεκτη και παράνομη ανακοίνωση της διοίκησης της ΔΕΗ, να τυπώσει τους λογαριασμούς σε άλλους χώρους με κίνδυνο την διαρροή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, συνεχίζουμε τον αγώνα με τις επόμενες φάσεις. Το ρεύμα στο φτωχό, τον άνεργο, και τον μεροκαματιάρη δεν πρόκειται να κοπεί. Ο κατάπτυστος νόμος της κυβέρνησης θα ακυρωθεί στην πράξη”, τονίζει με ανακοίνωση που εξέδωσε την επόμενη μέρα το γραφείο τύπου της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ ανακοινώνοντας ταυτόχρονα πως στις 18 Οκτώβρη στις 4 το απόγευμα -μια μέρα πριν την 48ωρη απεργία στις 19-20 Οκτώβρη- η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ οργανώνει πανελλαδικό συλλαλητήριο για το ασφαλιστικό έξω από το Υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης.

Η κινητοποίηση ενάντια στην έκδοση των χαρατσιών στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αποδείχτηκε συμβολική. Μια τέτοια κινητοποίηση προϋποθέτει την εμπλοκή πολύ περισσότερων εργαζόμενων, την οργάνωση της σε κάθε εκδοτήριο, σε κάθε κτήριο συναλλαγών. Όπως και σε κάθε άλλη κινητοποίηση οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ έχουν την δύναμη και να σταματήσουν την έκδοση των χαρατσιών ή να μην επιτρέψουν την διακοπή του ρεύματος σε όσους αδυνατούν να πληρώσουν μέσα στην κρίση, αλλά μπορούν να κάνουν ακόμα μεγαλύτερα βήματα.

Η ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ μπορεί να αποτελέσει την ναυαρχίδα της μεγάλης απεργιακής μάχης που πρέπει να συνεχίσει και μετά την 48ωρη Πανεργατική. Να κατεβάσει τους διακόπτες μια και καλή και μαζί με όλους τους υπόλοιπους εργαζόμενους των ΔΕΚΟ, του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα.